19/10/2024
IMG_20241019_140658

Susret desetog kola Premijer lige BiH, koji se u ovim trenutcina igra u Gabeli između GOŠK-a i Slobode iz Tuzle, izuzetno je bitan za oba kluba, ako ne i najbitniji u dosadašnjem toku sezone.

Ipak, unatoč činjenici da je u pitanju “meč odluke i nade” za opstankom u Premijer ligi BiH za, na prvenstvenoj tabeli posljednjeplasirani GOŠK i pretposljednju Slobodu, izuzetno je loša posjeta publike na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli.

Na tribini ovog stadiona u Gabeli, na meču između GOŠK-a i Slobode, prisustvuje tek nešto više od pedesetak gledalaca, a na stadionu pri tome, pored činjenice da nema popularnih “Lavova”, odnosno navijača GOŠK-a, nema ni navijača Slobode, popularne navijačke grupe “Fukare”.

Da li se navijači oba ova kluba već pripremaju za niži rang takmičenja, te uopšte i nemaju želju gledadi svoj tim u Premijer ligi BiH, ili je posrijedi nešto drugo – nije poznato, no ono što je sigurno, prizori sa tribina stadiona u Gabeli definitivno je loša reklama za bosanskohercegovački klupski nogomet.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *