26/10/2024
IMG_20241022_122703

Poslije meča desetog kola Premijer lige BiH u kojoj je Zrinjski iz Mostara na svim terenu savladao ekipu Igmana iz Konjica rezultatom 7:1 u Mostaru doživio težak poraz od Zrinjskog 7:1, dogodile su se nemile scene, u kojima je glavni akteri bio šef stručnog staba kluba iz Konjica, Husref Musemić.

Musemić je, izrevoltiran sudijskim odlukama na meču, verbalno napao kontrolora suđenja Admira Šehovića, inače svog sugrađanina iz Sarajeva.

“Je..m ti majku sarajevsku, pi..o jedna, Šeha je..m te u usta, j..o ti Vico mater.” – izgovorio je po završetku keča, u naletu bijesa, Husref Musemić.

Sasvim je jasno da će trenera Musemića zbog ovog događaja čekati kazna od strane NS/FS BiH, samo je pitanje koje će težine biti ista.

Član 47. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH predviđa da će sportski radnik koji se nesportski ponaša prema igraču svog ili protivničkog tima, službenom licu utakmice, sportskom radniku i gledaocima u toku igre, poslije igre na terenu za igru ili van njega biti kažnjen zabranom vršenja funkcije do tri mjeseca i novčanom kaznom od 1.000 KM do 3.000 KM.

Međutim, ako se prekršaj iz ovog člana, okvalifikuje kao teži prekršaj ili se ponovi kazna je još rigoroznija, i u tom slučaju, predviđena je zabrana vršenja funkcije do dvije godine i novčanom kaznom od 2.000 KM do 5.000 KM.

U sljedećem video prilogu možete pogledati kako su izgledale nemile scene nakon susreta između Zrinjskog i Igmana, tako što ćete koristiti sljedeći link:

https://www.facebook.com/share/v/wxGsinmwhhr6zpo7

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *