21/10/2024
Untitledjedinstvo1

Katastrofalno stanje u bihaćkom Jedinstvu ove sezone najbolje se manifestuje kroz očajne rezultate ovog kluba u Prvoj ligi FBiH.

Jedinstvo se trenutno nalazi na pretposljednjoj poziciji na prvenstvenoj tabeli Prve lige FBiH sa svega sedam bodova u trinaest odigranih susreta, i ukoliko se u najskorijem periodu nešto drastično ne promijeni, ovaj klub ima “velike izglede” da naredne sezone nastupa u nižem rangu nogometnog takmičenja u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad.

Podsjećanja radi, Jedinstvo je okviru prošlog kola ugostilo pod “Borićima” ekipu Iskre iz Bugojna, inače, direktnog konkurenta u borbi za opstanak u prvoligaškom društvu ove sezone i upisalo novi prvenstveni poraz.

Taj poraz Bišćane je “gurnuo”, ako ne u “ambis”, onda zasigurno na sami “rub litice” koja vodi u “ambis” igranja trećeg ranga nogometnog takmičenja u BiH.

Podatak o trenutnoj gol razlici Jedinstva ove sezone u okviru Prve lige FBiH, a koja iznosi tek sedam postignutih i čak 40 primljenih pogodaka, odnosno, gol razlika u minusu od 33 pogotka, a što je, nadalje, čak duplo više primljenih pogodaka u odnosu na prvi sljedeći tim ove nezavidne “tabele”, podatak je koji možda i najbolje ilustruje gdje se Jedinstvo u ovom trenutku nalazi u odnosu na svoje rivale u aktuelnom prvoligaškom društvu.

Bišćani ukoliko žele da izbore opstanak u Prvoj ligi FBiH, defnitivno predstojeću prvenstvenu pauzu između dvije polusezone moraju iskoristiti za reorganizaciju cjelokupnog i klupskog rukovodstva, ali i aktuelnog igračkog kadra, koji očito, barem ako je suditi po dasadašnjem toku sezone u Prvoj ligi FBiH, svi zajedno ne mogu zadovoljiti standarde nastupa u drugom rangu nogometnog takmičenja u BiH ove sezone.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *