29/09/2024

Ugledni navijački kanal svjetskih razmjera, “Copa90” boravio je po drugi put u Bosni i Hercegovini, tačnije u Zenici povodom susreta između Čelika i Zrinjskog, te napravio odličnu reportažu o najvatrenijim pristalicama ovoga kluba, popularnim Robijašima.

U prilogu koji su uradili ovi britanci upoznali su svjetsku navijačku javnost o situaciji u gradu, klubu, i o stanju u društvu u Zenici, kao i o fanatizmu koji veže ljude u Zenici prema “svetinji” i ponusu grada – Nogometnom klubu Čelik.

Podsjećanja radi, najvatrenije pristalice Čelika su se, nakon više od tri godine izbivanja sa scene na svom stadionu, vratili na tribine Bilinog Polja nakon što je usvojen novi Statut NK Čelik, statut koji je bio i uslov  povratka na tribine, a to je je zapravo, i bio najveći motiv za ljude iz “Copa90” da po drugi put dođu u BiH, posjete ovaj grad, i urade reportažu sa najvjernijim pristalicama zeničkog Čelika.

U ovom zanimljivom video prilogu koji je postavila “Copa90” pogledajmo kako je sve to izgledalo iz ugla simpatičnih britanaca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *