20/10/2024
Untitledfukare

Najvjerniji navijači tuzlanske Slobode, popularne “Fukare Tuzla 1987”, povodom serije loših rezultata kluba sa “Tušnja” u okviru aktuelne sezone Premijer lige, i nešto slabijih posjeta gledalaca u posljednje vrijeme na stadion “Tušanj”, prije svega, zbog razočaravajućih nastupa FK Sloboda Tuzla, oglasile su se putem svoje zvanične stranice.

Organizirana navijačka skupina koja, dakle, prati mečeve FK Sloboda Tuzla, “Fukare Tuzla 1987”, pozvala je sve svoje članove i sve građane Tuzle da, uprkos seriji loših rezultata Slobode u posljednje vrijeme, ipak, dođu i podrže svoj voljeni klub, i na taj način pomognu svojim ljubimcima da izađu iz rezultatske krize u koju su, dakle, upali.

Ovaj tekst je poziv, za sve navijače Fudbalskog kluba Sloboda, da se odazovu i dođu na utakmicu u Subotu, na stadion Tušanj.

Kada je naša svetinja ispala iz lige, Fukare su se klubu zaklele na vjernost, bez obzira u kom rangu takmičenja bili. Mi smo svoju riječ održali i bezuslovno ih podržavamo. Svi vi Facebook i kvazi navijači, ukoliko navijate za Fudbalski klub Sloboda, vi ste Fukare, htjeli vi to priznati ili ne.

Gradom priče kruže, svi ste u nedoumici, a mi vam svima stojimo na raspolaganju, za konstruktivan razgovor, da se nedoumice razriješe. Ukoliko su kvazi šatro mahalske priče razlog zašto ne dolazite na tribinu, zašto se niko nama nije obratio da provjeri te priče i s nama razgovara? Sve Vas koji želite da provjerite kvazi šatro mahalske priče, mi čekamo u prostorijama Udruženja!

U drugu ruku, ako se sjećate kada je naša svetinja ispala iz lige, mi smo se kasno probudili, kasno smo stali iza našeg voljenog kluba i to je dovelo do ispadanja. Ne dozvolimo sada da se desi ista stvar. Idemo na sjever, da sjever zagrmi, jer Sloboda je ispred ličnih interesa.

Niko od nas nije vječan, samo je Sloboda vječna! Sloboda je predzadnja na tabeli, najgori start u dugoj historiji kluba. Naša svetinja treba našu podršku, mi ćemo da grmimo na tribini u Subotu, a gdje ćete biti vi? Gdje ćete biti vi, koji ćete sebi dati za pravo da komentarišete na društvenim mrežama, vi koji mislite da možete bolje, i koji se zaklinjete u Slobodu? Hoćete li biti sa braćom na tribini ili ćete sjediti kod kuće i hraniti dušebrižnike koji samo čekaju propast našeg kluba?

Razdor između nas je hrana za druge…i time ne pomažemo svome klubu. Tako se ne možete nazivati navijačima i ne možetet se nazivati Fukarama. Klub kada se voli, voli se cijeli život!

Ovim putem pozivamo igrače FK Sloboda da prije utakmice dođu do sjevera, i pozdrave momke, koji bezuslovno, bez imalo rezerve, ostavljaju svoje glasove i dlanove na stadionu devedeset minuta, dok oni na terenu brane boje našeg svetog kluba! – navodi se u saopšenju navijča tuzlanske Slobode, “Fukare Tuzla 1987”.

Izvor: YouTube

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *