20/10/2024
Untitledsloboda1

Vrlo zanimljiv podatak dolazi iz Premijer lige BiH, preciznije iz dosadašnjeg toka aktuelne sezone u okviru najjačeg klupskog takmičenja u BiH, a vezan je za trenutno najneefikasniji tim lige, tuzlansku Slobodu, i trenutno najbolju odbranu lige, odbranu sarajevskog Željezničara.

Naime, kao što je poznato, trenutno najneefikasniji tim Premijer lige BiH u tekućoj sezoni je tuzlanska Sloboda, čiji su nogometaši u trinaest odigranih kola postigli tek šest pogodaka.

S druge strane, trenutno najbolja odbrana Premijer lige u dosadašnjem dijelu aktuelne sezone je odbrana sarajevskog Željezničara, koja je primila svega sedam pogodaka u, do sada, trinaest odigranih susreta.

Naročito zanimljiv podatak je taj da je, dakle, trenutno najneefikasnija ekipa dosdašnjeg dijela sezone u okviru Premijer lige, odnosno, Sloboda iz Tuzle, polovinu od ukupnog broja bodova koji ima na svom kontu, preciznije, tri od sedam bodova, ostvarila protiv tima koji ima trenutno najbolju odbranu Premijer lige, konkretno, protiv ekipe sarajevskog Željezničara.

Naime, da stvar bude do kraja interesantna, Sloboda iz Tuzle je tim koji se, inače, nalazi na drugom mjestu, ali ukoliko bi se tabela posmatrala od dna prema vrhu, a s druge strane, sarajevski Željezničar je tim koji se, u ovom trenutku, nalazi na drugoj poziciji prvenstvene tabele, gledajući od vrha prema začelju aktuelne tabele, odnosno, posmatrajući stvarno stanje premijerligaške tabele u ovom trenutku.

Podsjećanja radi, Sloboda i Željezničar snage su ove sezone u okviru devetog prvenstvenog kola odmjerili na stadionu “Tušanj” u Tuzli, a Tuzlaci su pod vodstvom svog aktuelnog, a bivšeg, šefa stručnog štaba, upravo sarajevskog Željezničara, Slavka Petrovića, slavili pobjedu minimalnim rezultatom, i na taj način nanijeli Sarajlijama jedan od ukupno tri poraza u ovoj sezoni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *