20/10/2024
Untitledzvijezda

Svjetski ugledna stranica za procjenjivanje vrijednosti nogometaša, a samim tim, i klubova, Transfermarkt, objavio je ažurirane vrijednosne podatke, pa su poznate i nove ukupne vrijednosti klubova Prve lige RS.

Prema najnovijim podacima Transfermarkta, ukupna vrijednost svih timova iz Prve lige RS je 12.60 miliona eura, što u odnosu na vrijednost od 8.93 miliona eura Prve lige RS sa početka aktuelne sezone, nadalje, znači da je ukupna vrijednost lige u ovom trenutku veća za 3.67 miliona eura.

 

Najskuplje timove prema Transfermarkt u ovom trenutku u okviru Prve lige RS imaju FK Zvijezda 09 Etno selo “Stanišići”, FK Rudar Prijedor i FK Slavija Istočno Sarajevo!

Najskuplju ekipu u ovom trenutku, slično kao i na početku sezone u okviru Prve lige RS, ima FK Zvijezda 09 iz Etno sela “Stanišići”, sa trenutnom vrijednošću od 1.75 miliona eura, ali u usporedbi sa tržišnom vrijednosti Zvijezde 09 sa početka aktuelne sezone od 1.88 miliona eura, nadalje, znači da ovaj klub bilježi tendenciju pada tržišne vrijednosti za 130.000 eura.

Nakon Zvijezde 09 iz Etno sela “Stanišići”, slijedi, također, slično kao i na početku ove sezone u okviru Prve lige RS, FK Rudar Prijedor sa vrijednošću od 1.68 miliona eura, s tim da u usporedbi sa tržišnom vrijednosti Rudara iz Prijedora sa početka aktuelne sezone od 1.43 miliona eura, nadalje, znači da ovaj klub bilježi tendenciju rasta tržišne vrijednosti za 250.000 eura.

Na trećem mjestu ove liste nalazi se FK Slavija iz Istočnog sarajeva, a ukupna vrijednost nekadašnjeg osvajača Kupa BiH trenutno iznosi 1.53 miliona eura.

 

Prema Transfermarkt ekipe sa najmanjom tržišnom vrijednosti u ovom trenutku u okviru Prve lige RS su FK Sloga Doboj i FK Napredak Donji Šepak!

Prema Transfermarkt, na osnovu parametra tržišne vrijednosti, FK Sloga Doboj i FK Napredak Donji Šepak se u ovom trenutku nalaze na diobi posljednje pozicije klubova Prve lige RS, i trenutno oba tima imaju identičnu tržišnu vrijednost, vrijednost od po 475.000 eura.

 

Tabela klubova aktuelne sezone Prve lige RS prema trenutnoj tržišnoj vrijednost:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *