19/10/2024
Untitledsloboda

Danas su u okviru četrnaestog kola Premijer lige BiH, pored mečeva u Vitezu i Zenici, odigrani vrlo zanimljivi susreti i u Tuzli, Doboju kod Kaknja i Mostaru.

 

Sloboda Tuzla – Krupa 2:2

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli, danas su u okviru četrnaestog kola Premijer lige snage odmjerili domaća Sloboda i ekipa Krupe, a susret je na kraju okončan bez pobjednika, odnosno, neriješeno rezultatom 2:2.

Domaći su bolje otvorili ovaj susret i već u 6. minuti stigli do vodstva od 1:0, strijelac pogotka bio je Krpić, za, ujedno, i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak susreta počeo je slično kao prvo poluvrijeme, tačnije pogotkom Slobode, koja u 47. minuti pogotkom Smajića dolazi do, činilo se tada, nedostižnih 2:0.

Ipak, da ovaj susret bude uzbudljiv do samog kraja “pobrinuo” se gostujući nogometaš Koljić, koji svojim pogotkom u 72. minuti smanjuje vodstvo domaćih na 2:1 i na taj način ostavlja Krupi šansu da na “Tušnju” može ostati neporažena.

Kako se susret bližio kraju, činilo se da će tri boda, ipak, ostati u Tuzli, međutim, tako nije mislio danas veoma raspoloženi Koljić koji u 88. minuti po drugi put na današnjem susretu pogađa mrežu Slobode, i ispostaviće se kasnije, donosi svom timu, odnosno, Krupi, veoma važan bod sa teškog gostovanja.

Ovom podjelom bodova više mogu biti zadovoljni gosti iz Krupe, naročito ako se uzme u obzir da su se vratili iz rezultatskog zaostatka od dva gola, dok Sloboda sa jednim bodom iz ovog meča ostaje među najugroženijim timovima u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH.

Izvor: Dailymotion

 

Mladost Doboj-Kakanj – Borac Banja Luka 2:1

Na stadionu “MGM Farm Arena” u Doboju kod Kaknja snage su u okviru četrnaestog prvenstvenog kola odmjerili domaća Mladost i banjalučki Borac, a trijumf su na kraju ostvarili domaći rezultatom 2:1.

Mladost je povela sa 1:0 u 13. minutu susreta, a strijelac je bio Mujagić, što će se kasnije ispostaviti i rezultatom prvog dijela igre.

Nastavak susreta u rezultatskom smislu bolje otvarajhu gosti, koji u 57. minuti dolaze do rezultatskog poravnanja na 1:1, strijelac je bio Karić.

Ipak, samo minut nakon izjednačujućeg pogotka Banjalučana, ponovo pogađaju domaći, strijelac za 2:1 u korist Mladosti bio je ponovo Mujagić.

Od tada pa do kraja meča, i pored nekoliko prilika oba tima za novi pogodak, rezultat se, ipak, nije mijenjao, i susret se završio pobjedom ekipe Mladosti rezultatom 2:1.

Mladost se ovim trijumfom poonovo vratila među šest prvoplasiranih timova lige, preciznije, na poziciju šest odakle je potisnula upravo svog današnjeg rivala ekipu Borca, Borca kojem nakon ovog poraza jedino preostaje da se što bolje spremi za naredne prvenstvene mečeve, kako bi nastavili borbu za mjesto koje po završetku regularnog dijela sezone garantuje igranje u Ligi za prvaka.

 

Zrinjski Mostar – Radnik Bijeljina 3:0

Stadion pod “Bijelim Brijegom” u Mostaru bio je poprište susreta četrnaestog kola Premijer lige između domaćeg Zrinjskog i Radnika iz Bijeljine, a po završeku susreta radovali su se domaći, slavivši ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0.

Zrinjski je poveo rezultatom 1:0 u 23. minuti susreta, strijelac pgotka bio je Filipović, što će se kasnije ispostaviti i rezultatom prvog poluvremena.

Nastavak susreta u Mostaru donosi još dva pogotka, oba u mreži gostiju iz Bijeljine, prvobitno za 2:0 u korist Zrinjskog ponovo pogađa Filipovć, da bi u 65. minuti bile rješene sve dileme oko pobjednika današnjeg susreta, kada Handžić po treći put trese mrežu Radnika, za ispostaviće se, i konačnih 3:0 u korist Mostaraca.

Zrinjski je ovom pobjedom ostao na diobi liderske pozicije na prvenstvenoj tabeli i nakon ovog kola, dok je Radnik ovim porazom sve dalje od svog ovosezonskog cilja, odnosno, pozicije koja nakon regularnog dijela sezone garantuje nastup u Ligi za prvaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *