19/10/2024
Untitledvelež

Danas su odigrani svi susreti četrnaestog kola Prve lige FBiH, a derbi ovog kola odigran je na stadionu “Rođeni” u Vrapčićima, gdje su snage odmjerili mostarski Velež i Zvijezda iz Gradačca.

 

Velež Mostar – Zvijezda Gradačac 1:1

Na stadionu “Rođeni” u Vrapčićima odigran je derbi susret četrnaestog kola Prve lige FBiH između mostarskog Veleža i gradačačke Zvijezde.

Sami početak susreta između Veleža i Zvijezde nagovijestio je ciljeve oba rivala u današnjem meču, a to je pobjeda i nova tri boda.

Već na samom početku susreta oba tima krenula su sa napadačkom igrom, te stvorila po jednu dobru priliku, ali bez promijene rezultata.

Nastavak prvog poluvremena donio je, uglavnom, ravnopravnu utakmicu, s tim da je Velež pokazivao više htijenja da dođe do vodećeg gola.

Velež je dobru priliku za vodstvo imao u 18. minuti susreta kada je dobro šutirao Rodrigo, ali njegov udarac završava pored gola gostiju iz Gradačca.

U 31. minuti šansu da postigne vodeći pogodak imala je i Zvijezda, konkretno, Osmić je pokušao zaprijetiti golu domaćih, ali njegov šut glavom prelazi preko gola.

Nakon tih prilika za jedne, odnosno, druge, pa do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, pa se na odmor otišlo sa početnim rezultatom, bez pogodaka.

Nastavak susreta ponovo donosi napadačke ambicije i jednih i drugih, odnosno, oba tima nastojala su postići pogodak i biti biže svom cilju na ovom meču, tačnije, pobjedi.

Prvu šansu za promijenu rezultata imali su domaći, konkretno, Zvonić je u 60.minuti pokušao iz slobodnog udarca, ali bez uspjeha.

Nakon tog pokušaja Zvinića iz redova domaćih, uslijedila je u 65. minuti prilika za goste, Čivić je, također, zaprijetio iz slobodnog udarca, ali domaći čuvar mreže, Abdihodžić, zaustavlja njegov pokušaj.

Ipak, ofanziva duž čitavog dotadašnjeg toka meča u “režiji” i jednih i drugih, u 74. minuti je rezultirala i prvim pogotkom na stadionu u “Vrapčićima”, preciznije, zatresla se mreža domaćih, odnosno, nakon kornera za Zvijezdu, u kaznenom prostoru Veleža najbolje se snalazi Guzina i matira nemoćnog čuvara mreže Veleža, za vodstvo svog tima rezultatom 1:0, na, dakle, petnaestak minuta do kraja susreta.

Nakon primljenog gola domaći su krenuli na “sve ili ništa” kako bi, ipak, neporaženi završili ovaj derbi susret, dok se Zvijezda zadovoljna vodstvom poprilično povukla, bazirajući se na očuvanje vlastite mreže.

U takvom pristupu igri jednih, odnosno, drugih, uspješniji su bili nogometaši Veleža, koji u 85. minuti nakon greške u odbrani Zvijezde, preko Brandaa dolaze do rezultatskog poravnanja i na 1:1, i vraćaju stvari na početak.

Do kraja utakmice, i pored nekoliko prilika u “režiji” prije svega, domaćih nogometaša, mreže se, ipak, više nisu tresle i ovaj derbi između Veleža i Zvijezde se završio neriješenim rezultatom 1:1.

Ovom podjelom bodova puno zadovoljniji mogu biti gosti iz Gradačca, s obzirom da su i nakon ovog kola zadržali lidersku poziciju na prvenstvenoj tabeli i sa dobrim šansama da se okite naslovom jesenjeg prvaka aktuelne sezone u okviru Prve lige FBiH.

Izvor: Dailymotion

 

Pored duela u Vrapčićima između mostarskog Veleža i Zvijezde iz Gradačca, danas je na programu bilo još sedam susreta četrnaestog kola Prve lige FBiH, u kojima je viđen dosta zanimljiv nogomet, odnosno, zabilježeno dosta zanimljivih rezultata.

Visočka Bosna je na svojim “Lukama” pregazila Bratstvo iz Gračanice, i ostala u utrci za plasman u Premijer ligu, zatim, Rudar iz Kaknja je pod “Vardom” bio uspješniji od bihaćkog Jedinstva koje je nakon ovog kola postalo prvenstveni “fenjeraš”, potom, Iskra iz Bugojna je na svom terenu remizirala sa sarajevskim Olimpikom, nadalje, Igman iz Konjica je, također, kao domaćin remizirao, a bod iz Konjica odnijela je Sloga iz Siminog Hana, Čapljina je kao domaćin ostvarila pobjedu protiv Metalleghe-a iz Jajca, također, Travnik je kao domaćin bio bolji od TOŠK-a iz Tešnja i nakon dugo vremena “Veziri” više nisu prvenstveni “fenjeraš”, dok je Slaven na svom terenu u Živinicama savladao ekipu Orašja.

 

Rezultati četrnaestog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon četrnaestog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *