19/10/2024
ahmetovic-i-velkoski-pogadali-za-pobjedu-sarajeva-u-gabeli

Prvotimci Sarajeva ostvarili su danas izuzetno bitnu pobjedu. Na gostovanju u Gabeli, naši igrači slavili su pobjedu rezultatom 2:0. Iako je teren bio izuzetno težak za igru, to nije predstavljalo problem izabranicima Husrefa Musemića, koji su sigurno došli do nova tri boda.

Foto: fksarajevo.ba

Ipak, GOŠK je prvi zaprijetio. Domaći su preko Ereiza pogodili mrežu Sarajeva, ali njegov pogodak je poništen zbog ofsajd pozicije. Nakon nekoliko minuta Bordo tim je stigao do vodstva. Elvis Sarić je na desnoj strani nanizao tri protivnička igrača, a potom je ubacio u sredinu, gdje je Mersudin Ahmetović obavio lakši dio posla, loptu je pospremio iza leđa nemoćnog Dalibora Kozića. Domaći tim je u 13. minuti iz kontranapada zaprijetio preko Luke Ankovića, ali njegov pokušaj je otišao pored gola. U 15. minuti je Almir Bekić šutirao ka golu domaćeg tima, ali je Dodig izblokirao njegov udarac, da bi u 19. minuti Kozić odbranio precizan, ali slab udarac Krste Velkoskog, također iz slobodnog udarca. Potom je došao period igre koji je pripao GOŠK-u, ali iako je domaći tim imao blagu terensku inicijativu, stvorio je samo jednu šansu, i to nakon loše intervencije odbrane Sarajeva.Sarajevo ponovo preuzelo inicijativu. U 29. minuti nakon ubačaja Hodžića po zemlji, Ahmetović u jako sličnoj poziciji onoj kad je pogodio mrežu GOŠK-a promašuje loptu, a onda u 32. minuti napadač Sarajeva ne stiže loptu prije golmana Kozića nakon odličnog dodavanja Velkoskog. Do kraja prvog dijela, domaći su pokušali iznenaditi Pavlovića nakon akcije po desnoj strani, ali je direktno iz teške pozicije šutirao Ereiz, no njegov udarac je zaustavio oprezni Pavlović.

Već nakon desetak minuta igre u nastavkumoglo je riješiti pitanje pobjednika. Igrala se 57. minuta kada je prvo Ahmetović poslije dodavanja Hebibovića izblokiran, a potom je u nastavku akcije na ubačaj Bekića Hebibović sa dva ili tri metra loptu prebacio preko gola. Međutim, ranije je signalizirao da se igra prekine jer je jedan igrač domaćina ležao na travi, pa je vjerovatno svjesno promašio gol, odnosno izbacio loptu van granica igrališta.

Ono što Bordo timu nije pošlo za rukom u toj situaciji, jeste u 71. minuti kada je mrežu GOŠK-a zatresao Krste Velkoski. Makedonac je pokrenuo akciju, dodao je loptu do Adukora, ovaj je odigrao dupli pas sa Sarićem i potom dodao Ahmetoviću, a napadač Bordo tima je uposlio Velkoskog koji se ubacivao iz drugog plana. On je sjajnim udarcem savladao Kozića za sigurno vodstvo Sarajeva. Bila je tada utakmica u potpunosti riješena, a Bordo tim je do kraja susreta dosta mirnije mogao privesti utakmicu kraju, te nije bilo promjene rezultata. U narednom kolu, naše Sarajevo će na Koševu dočekati Mladost.

(fksarajevo.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *