19/10/2024
23132115_10156821586069972_19544315363984174_n

Jučer i prekjučer odigrani su susreti četrnaestog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar, odnosno, trećeg ranga nogometnog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

U ovom kolu u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar na četiri od sedam susreta slavili su domaći timovi, na tri meča slavili su gosti, dok se niti jedan meč u ovom kolu nije završio neriješenim rezultatom.

Strijelci su u ovom kolu bili dobro raspoloženi postigavši ukupno 25 pogodaka, od toga šest na susretu u Ilijašu između istoimenog domaćina i Krivaje iz Zavidovića.

U derbiju ovog kola koji je odigran u Goraždu između aktuelnog prvenstvenog lidera Goražda i ekipe Natrona iz Maglaja, domaći su došli do pobjede i zadržali lidersku poziciju na prvenstvenoj tabeli i nakon četrnaestog kola.

Foto: maglaj.net

Od ostalih mečeva izdvajaju se domaće pobjede Borca iz Jelaha protiv Azota iz Vitkovića, odnosno, Moševca protiv bivšeg premijerligaša Žepča, zatim, gostujuće pobjede Famosa iz Hrasnice u Zenici protiv Rudara, također, gostujući trijumf Jedinstva iz Ljubnića u Usori protiv istoimenog domaćina, kao i gostujuća pobjeda Radnika iz Hadžića kod prošlosezonskog prvoligaša Bosne Union.

Foto: maglaj.net

 

Svi rezultati četrnaestog kola Druge lige FBiH – grupa Centar:

Tabela nakon četrnaest kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *