18/10/2024
Untitledšbže

Nogometaši Širokog Brijega i Željezničara će u okviru četvrtfinala Kupa BiH međusobnim dvomečom odlučivati o putniku u polufinale najmasovnijeg klupskog takmičenja u BiH, a tim povodom obratili su se predstavnici oba tima, Admir Adžem ispred Željezničara, i Dalibor Šilić ispred Širokog Brijega.

Igramo četiri teške prvenstvene utakmice plus dvije kupa. Kako nama nije jednostavno neće biti ni njima. Nezgodno je što ćemo u sedam dana igrati tri utakmice sa istim protivnikom. Na nama je igrati, želimo osvojiti trofeje, a da bi osvojili moramo sve pobijediti. Čeka nas paklenih mjesec dana.” navodi se na zvaničnoj stranici FK Željezničar, izjava šefa stručnog štaba sarajevskog premijerligaša, Admira Adžema.

 

Bit će teško, očekuju nas otvorene utakmice. Sastaju se dvije momčadi koje pretendiraju za sami vrh. Željezničar prije nas igra gradski derbi sa Sarajevom, dok se mi sastajemo s Mladosti, tako da će u naše dvije utakmice biti važna i širina igračkog kadra. Pokušat ćemo uraditi sve najbolje što možemo i plasirati se u polufinale.”navodi se na zvaničnoj Facebook stranici NK Široki Brijeg, izjava sportskog direktora hercegovačkog premijerligaša, Dalibora Šilića.

 

Prva utakmica se igra na Pecari 29. novembra, dok je revanš sedam dana poslije, odnosno, 6. decembra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *