18/10/2024
23231324_1742510269100984_7984822004843348418_n

Fudbaleri Sarajeva savladali su danas TOŠK. Utakmica, povodom 90. rođendana kluba iz Tešnja završena je pobjedom Sarajeva rezultatom 4:0. Golove su postigli Bekić, Kadušić, Husejinović i Smajlagić.

Foto: Facebook/ FK Sarajevo

Otvaranje utakmice nije donijelo mnoga uzbuđenja. Ahmetović je imao prvu priliku u 13. minuti, a Sarajevo ubzro nakon toga dolazi do gola. Lelić je uposlio Velkoskog, koji asistira Bekiću, a naš lijevi bek lijepim udarcem dovodi Sarajevo u vodstvo.  Nedugo poslije, Ahmetović je šutirao, a potom i Velkoski, ali do kraja prvog dijela nije bilo više golova.

Nastavak utakmice otvara Hebibović svojim snažnim udarcem, a potom je i Smajlagić promašio veliku priliku, kada se nekoliko metara prebacuje gol. U 59. minuti Kadušić je bio precizan sa bijele tačke, a nedugo poslije, Smajlagić je pogodio stativu. Na odlično dodavanje Husejinovića, naš mladi napadač je dobro reagovao i upisao se u strijelce, a do kraja susreta gledaoci su vidjeli još jedan gol. Hebibović je uposlio Husejinovića, koji preciznim udarcem postavlja konačan rezultat. Dodajmo i to da je Hebibović udarcem iz slobodnog udarca pogodio stativu.

Bordo klub će u toku reprezentativne pauze odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, a 18. novembra na rasporedu je prvenstvena utakmica protiv Mladosti na Koševu.

Gradski stadion “Luke” u Tešnju, gledalaca: 500, strijelci: Bekić, Kadušić, Husejinović i Smajlagić (FK Sarajevo).

NK TOŠK 0:4 FK Sarajevo

NK TOŠK: Strika, Navrboc, Bijedić, Hasanbašić, Lukomirak, Hankić, Hodžić, Bedak, Kurdić, Suljić i Nuhanović.

FK Sarajevo: Adilović, Novaković, Mujakić, Hodžić, Bekić, Stanojević, Radovac, Rahmanović, Ahmetović, Velkoski i Lelić. Drugo poluvrijeme: Kovačević, Kadušić, Pidro, Adukor, Mujakić, Herić, Anđušić, Husejinović, Crnkić, Smajlagić i Hebibović.

(fksarajevo.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *