18/10/2024
Untitledbegic

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, Zrinjski iz Mostara, objavio je putem svoje zvanične Facebook stranice da se na mini-pripremama seniorskog tima tokom nastupajuće reprezentativne nalazi i nogometaš aktuelnog lidera Druge lige FBiH – grupa Jug, ekipe Posušja, 20-godišnji Dominik Begić.

Begić je po vokaciji napadač, a ove sezone u trećem rangu nogometnog takmičenja, odnosno, Druge liga FBiH – grupa Jug, u dresu Posušja postigao je 17 pogodaka, zahvaljujući čemu je i prvi strijelac lige.

Ovaj nogometaš odigraće predstojećeg vikenda u dresu Posušja derbi susret posljednjeg kola jesenje polusezone u okviru aktuelnog prvenstva Druge lige FBiH – grupa Jug, kada njegov tim gostuje kod bivšeg prva BiH, Brotnja iz Čitluka, a šef struke Mostaraca, Blaž Slišković, u nedjelju će pratiti ovaj duel, kako bi se uvjerio u nogometne kvalitete ovog mladog napadača.

S obzirom na formu Begića ove sezone u dresu Posušja, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da strateg Zrinjskog, Blaž Slišković, “preotme” ovag talentovanog nogometaša od svog kolege na klupi Posušja, Lea Sliškovića, te da već u zimskom prelaznom roku Begić potpiše za aktuelnog prvaka BiH, Zrinjski iz Mostara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *