18/10/2024
Untitledgrbavica1

Zbog utakmica baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine, u čitavoj Evropi, samim tim i u BiH, u toku je reprezentativna pauza, stoga se predstojećeg vikenda neće igrati prvenstveni susreti u okviru Premijer lige BiH.

Premijer liga BiH nastaviće se 18. i 19. novembra, susretima petnaestog kola, a u međuvremenu, ekipa portala sportskevijesti.com, u pauzi svojih redovnih obaveza, neobavezno je posjetila stadion “Grbavicu” u Sarajevu, i doznala zanimljive informacije vezane za naredni prvenstveni susret u okviru Premijer lige BiH koji će biti odigran na travnjaku ovog stadiona, odnosno, “vječiti” gradski derbi između Željezničara i Sarajeva.

Veliki gradski derbi sarajevskih rivala biće odigran u okviru šesnaestog kola Premijer lige, konkretno, 26. novembra, a ekipa portala sportskevijesti.com neslužbeno je doznala koliko će prostora na tribinama “Grbavice” biti ustupljeno gostujućim navijačima, navijačima Sarajeva.

Naime, navijači Sarajeva, popularne “Horde Zla”, na predstojećem “vječitom” derbiju, prema, dakle, nezvaničnim informacijama, imaće na raspolaganju nešto više od jedne trećine ukupnog kapaciteta sjeverne tribine stadiona “Grbavica”, gledajući sjevernu tribinu iz pravca istočne  prema zapodnoj tribini stadiona, dok će domaćim navijačima, pored punog kapacieta istočne, južne i zapadne tribine, pripasti i preostali dio kapaciteta “Sjevera”, uz obavezni prostor za “tampon” zonu, kojoj publika neće imati pristup.

Prilikom posjete “Grbavici” uvjerili smo se da je sjeverna tribina stadiona već danas “de facto”, i prema gore navedenom rasporedu, spremna da primi, odnosno, ugosti navijače oba tima.

Na priloženim fotografijama koje su napravile sportskevijesti.com, može se vidjeti da su, već sada, pregradama i zaštitnom mrežom na sjevernoj tribini “Grbavice”, jasno obilježeni prostori predviđeni za navijače jednog, odnosno, drugom tima.

 

1 thought on “FOTO/ PREMIJER LIGA BIH/ Poznat podatak koliko će prostora na tribinama stadiona “Grbavica” biti ustupljeno navijačima Sarajeva na predstojećem “vječitom” gradskom derbiju u okviru šesnaestog kola Premijer lige BiH?!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *