18/10/2024
Untitledssh

Prvoligaš Sloga iz tuzlanskog naselja Simin Han i premijerligaš Sloboda iz Tuzle, sutra će na stadionu “Bare” u Siminom Hanu, sa početkom od 13 sati, u okviru prve utakmice četvrfinala Kupa BiH, odigradi prvi, historijski gradski derbi, a tim povodom je održana zajednička konferencija za štampu kojoj su prisustvovali predstavnici oba kluba.

Prisutnim novinarima obratili su se šef stručnog štaba Sloge, Darko Vojvodić, i nogometaš ovog prvoligaša, Nemanja Stjepanović, kao i šef stručnog štaba Slobode, Slavko Petrović, i igrač premijerligaša sa “Tušnja”, Sulejman Krpić.

 

“Rivalitet treba biti na terenu, ali na tribinama sve treba biti normalno i bez posljedica. Bolji i sretniji će proći dalje, a ja se nadam da će to biti Sloboda” istakao je trener Slobode, Slavko Petrović.

“Očekujemo prolazak dalje, bit će teško, ali šef će na teren izvesti borce. Probat ćemo da ne primimo gol te se nadam da ću ja biti pravi i postići ne jedan, nego dva gola. Sloga ima kvalitetne igrače, predsjednika i trenera, međutim, mislim da je kvalitet na našoj strani i da ćemo slaviti. Naša je prednost što smo u Premijer ligi BiH, dok su oni u 1. ligi FBiH. Nas su neki otpisali jer smo na dnu tabele, ali se borimo i izaći ćemo iz toga zajedno. Nećemo nikog potcijeniti.”kazao je nogometaš Slobode, Sulejman Krpić.

“Drago mi je zbog velikog interesovanja za ovu utakmicu. Slažem se s Petrovićem, ovo je sportska manifestacija i viteška utakmica iza koje treba ostati samo pozitivna priča. Pozivam navijače na fair play, da dostojanstveno bodre svoje klubove, a na kraju neka pobijedi bolja ekipa”svoje viđenje iznio je strateg Sloge, Darko Vojvodić.

“Očekujem čvrstu, kvalitetnu i mušku utakmicu, doći će do izražaja borbenost i agresivnost. Dajem prednost Slobodi, mada su nijanse u pitanju. Imamo dobre igrače, znamo se nositi s pritiskom i najboljim ekipama. Bit će to pravi spektakl za gledatelje. Dat ćemo maksimum kao i do sada. Ko bude imao više sreće, proći će, ali želje i borbenosti neće nedostajati.”rekao je nogometaš Sloge, Nemanja Stjepanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *