06/10/2024
Untitledorasje

Nekadašnji premijerligaš, a danas prvoligaš, ekipa Orašja, ove sezone u okviru Prve lige FBiH igra (ne)očekivano dobro, i “Labudovi sa Save” nakon jesenjeg dijela sezone u drugom rangu nogometnog takmičenja u BiH, zauzimaju veoma dobro peto mjesto sa 26 bodova na svom kontu, sedam manje od jesenjeg prvaka ovosezonske Prve lige FBiH, Zvijezde iz Gradačca.

Ekipa sa “Goal” stadiona ove sezone pod vodstvom trenera Mate Neretljaka ostvarila je sedam pobjeda, pet neriješenih rezultata i samo tri poraza u petnaest prvenstvenih mečeva.

Naročito zanimljiv podatak jeste taj da Orašani imaju dosta dobar bilans protiv prva četiri tima aktuelne prvenstvene tabele Prve lige FBiH, odnosno, protiv timova koji su na tabeli bolje plasirani od njih.

Konkretno, izabranici Mate Neretljaka u gostima su savladali prvenstvenog lidera, gradačačku Zvijezdu i trećeplasirani sarajevski Olimpik, a poraze doživjeli, također u gostima, od drugoplasirane Sloge iz Siminog Hana i visočke Bosne, što nadalje, govori da će tim iz Posavine u sklopu proljetnog dijela sezone sa “prvom četvorkom” prvenstvene tabele igrati na svom “Goal” stadionu, što je, svakako, po “Labudove” velika prednost.

Uz sve ove podatke, važno je istaći da se rukovodstvo i šef struke ovog tima ne suočavaju sa odlascima nogometaša u predstojećoj zimskoj pauzi, pošto svi igrači Orašja ugovore imaju do kraja aktuelne sezone, što je, definitno, vrlo značajna stvar uoči proljetnog dijela prvenstva.

Kako će u ovom klubu iskoristiti zimsku pauzu i predstojeći prijelazni rok, trenutno nije poznato, međutim, jedno je sigurno, Orašje će, kako sada stvari stoje, na proljeće naredne godine biti jedan od ozbiljnijih kandidata u borbi za plasman u najviši rang nogometnog takmičenja u BiH, Premijer ligu BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *