06/10/2024
27145384_10214102489374262_1898923420_o-681x383

Nogometaši Travnika jučer su počeli s pripremama pred nastavak prvenstva u Prvoj ligi FBiH, navodi nktravnik.ba, zvanična stranica NK Travnik.

Na prozivci se pojavilo 18 igrača, s tim da je Jasmin Smriko bio opravdano odsutan, a uskoro se očekuje dolazak novih igrača.

“Krenuli smo s pripremama za NK Travnik jednu od najtežih proljeća u novijoj historiji. Svi u klubu su svjesni težine zadatka koji je ispred nas, ali optimizma ne nedostaje. Moj zadatak je da tu pozitivnu energiju prenesem na igrače” izjavio je šef stručnog štaba NK Travnik, Igor Remetić.

“Želio bi da se zahvalim čelnicima kluba koji su u vrlo kratkom roku uspjeli dovesti nekolicinu pojačanja i već sada napravili respektabilan tim. Prelazni rok još nije zaključen i očekujem dolazak još igrača na ciljane pozicije u timu. Moramo raditi vrijedno i naporno jer nemamo puno vremena” – dodao je novi šef struke “Vezira”.

Na prozivci Travnika pojavila su se i dva nova igračka pojačanja, odnosno, 20-godišnji centralni vezni nogometaš Anes Vazda, koji je prošao akademiju FK Sarajevo, a nastupao je još u BiH i za Mladost iz Doboja kod Kaknja, te u Sloveniji za ljubljansku Olimpiju i Zaricu Kranj, kao i 27-godišnji golman koji je do sada u karijeri nastupao isključivo u BiH i to za zenički Čelik, Mladost Doboj Kakanj, Zvijezdu Gradačac i Rudar iz Kaknja.

NK Travnik će se u Travniku zadržati do 11. februara nakon čega odlazi u Gabelu na prijateljski susret protiv GOŠK-a kojem će to biti generalka pred prvenstvo, a zatim slijedi odlazak na desetodnevne pripreme u Makarsku gdje su već dogovorene dvije prijateljske utakmice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *