06/10/2024
26805181_10155633574343725_6578336366627000353_n

U sklopu priprema za drugi dio aktuelne prvoligaške sezone danas je na umjetnoj travi stadiona “Kamberovića polje” u Zenici, Rudar iz Kaknja rganizovao trening utakmicu za nogometaše na probnom radu u ovom klubu, navodi zvanična Facebook stranica FK Rudar Kakanj.

Susret je organizovan tako što su sa jedne strane u “bijelim” dresovima nastupali nogometaši na probi, pojačani novopridošlim dvojcem iz sarajevskog prvoligaša Olimpika, Baručijom i Fočom, te Čivom, a s druge strane susprostavili su im se nogometaši u “zelenim” dresovima, odnosno, aktuelni prvotimci kakanjaskog Rudara.

Za “bijele” su tako danas nastupili: Alija Jamaković (Metalleghe) – golman, Din Hukeljić (B tim Željezničar) -desni bočni, Ismet Pendek (Jedinstvo Bihać)- stoper, Haris Zuko (Austrija 3 liga)– defanzivni vezni, Enis Sikira (NK Busovača) – centralni vezni, Ajkunić Adel (NK Travnik)- desno krilo, Admir Musić (B tim Željezničar) – lijevo krilo, Salihagić Kemal (Imotski)- napadač.

Za “zelen” su igrali: Pojskić, Hrustanović, Sarvan, Smolo, Musić, Vehab, Topalović, Kobilica, Kovač, Čehajić, Neimarlija, a još su nastupali Gačić, Sarač, Mušija, Čaluk, Mioč(junior).

Rezultat je na kraju je bio neriješen, 1:1, a golove su postigli Mušija (Zeleni) i Salihagić (Bijeli).

Nogometaši Rudara od utorka nastavljaju sa treninzima, a u narednim danima otputovaće na sedmodnevne visinske pripreme na kakanjsku vazdušnu banju Ponijere, navodi zvanična Facebook stranica FK Rudar Kakanj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *