06/10/2024
IMG_20180123_164835

Tuzlanska Sloboda sutra putuje na pripreme u Tursku, prenosi faktor.ba.

Tim iz grada soli će za Antalyju otputovati sa sarajevskog aerodroma, u istom avionu sa fudbalerima Željezničara, a zanimljivo da će stari sportski rivali u Turskoj dijeliti isti hotel.

Nakon dolaska Amera Bekića i Edina Rustemovića, koji su jučer i zvanično predstavljeni, pripremama Slobode su se priključili Borislav Terzić (Javor) i Miloš Mijić (Radnik Surdulica).

Uspješan na probnom radu je bio Aldin Hrvanović, donedavni junior Željezničara, koji je potpisao ugovor, a to je uspio učiniti i mladi Armin Hodžić, talentnovani U-18 repezentativac BiH, koji igra na poziciji zadnjeg veznog.

Potpisom Hodžića, na poziciji zadnjeg veznog stvoren je višak igrača, pa je raskid s iskusnim Milanom Ćulumom bio logičan slijed događaja. S njim je saradnja na obostrano zadovoljstvo prekinuta danas, što je Faktor ranije najavio.

Sloboda još uvijek nije okončala prijelazni rok. Dogovoreni su uvjeti sa napadačem Markom Obradovićem. Srbijanski golgeter je član kazahstanskog Aktobea, te ukoliko uspije dogovoriti sporazumni razlaz sa Kazahstancima, Slobodi bi se mogao priključiti u Turskoj.

Faktor saznaje da je blizu potpisa ugovora bio i Renato Gojković, bivši mladi reprezentativac BiH koji je ponikao na Tušnju, ali se on u posljednji čas odlučio na transfer u Albaniju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *