07/10/2024
Untitledbih
Evropska rukometna federacija, EHF, sutra će Zagrebu sa početkom od 16 sati obaviti žrijeb dodatnih kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj naredne godine.
Sutrašnjim žrijebom protivnika u baražu trebala bi da dobije i reprezentacija Bosna i Hercegovine, koja je u kvalifikacijama osvojila prvo mjesto u Šestoj grupi.

Ipak, nastup reprezentacije BiH u baražu je pod znakom pitanja, s obzirom na to da EHF još nije razmatrala žalbu reprezentacije Švicarske zbog nepravnile registracije reprezentativca BiH, Tomislava Nuića, na posljednjoj utakmici kvalifikacija u Tuzli protiv, dakle, reprezentacije Švicarske.

U žrijebanju baraža će, inače, učestvovati 18 reprezentacija podijeljenih na nosioce i nenosioce.

U prvom šeširu biće reprezentacije Norveške, Bjelorusije, Srbije, Makedonije, Češke, Hrvatske, Slovenije, Islanda te Švedske ili Španije, što su, ujedno, mogući protivnici reprezentaciji BiH, a u drugom šeširu su Mađarska, Crna Gora, Austrija, Portugal, Litvanija, Holandija, Rumunija, Rusija, Bosna i Hercegovina ili Švicarska, što će biti poznato nakon zvanične odluke EHF-a.

Mečevi baraža će se igrati u drugoj i trećoj sedmici juna ove godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *