06/10/2024
FB_IMG_1518278367025

U prijateljskoj utakmici izmedju premijerligaša Radnika iz Bijeljine i srbijanskog superligaša Bačke iz Bačke Palanke minimalnim rezultatom trijumf je ostvario bosanskohercegovački premijerligaš, izvještava putem svoje zvanične Facebook stranice FK Radnik Bijeljina.

FK Radnik Bijeljina (BiH) – FK Bačka Bačka Palanka (SRB) 1:0

Foto: Facebook/ FK Radnik Bijeljina

Bačka je bolje otvorila meč i bila je opasniji protivnik u prvih 20-ak minuta. Najviše su prijetili iz prekida, no odbrana “Plavih iz Bijeljine” je uspijevala da otkloni opasnost ispred svog gola.

Radnik je do gola došao u 22. minuti pogotkom Đurića iz jedanaesterca. Prethodno je u kaznenom prostoru gostiju oboren Glišić.

Do kraja poluvremena tim Radniks je preuzeo inicijativu, a Bačkoj je najviše prijetio Peco preko desnog boka.

U drugom poluvremenu nije bilo izglednijih prilika na obje strane. Radnik je kontrolisao utakmicu, a gosti nisu uspijevali naći put do gola, te su natavili prijetiti iz prekida.

Kako je utakmica odmicala na terenu je bilo sce više nervoze, te je sudija Marić u finišu utakmice iz igre isključio igrača gostiju Radinović.

Na kraju, na osnovu prikazanog na terenu, i naposlijetku, pobjede svojih ljubimaca, navijači Radnika mogu biti optimisti pred nastavak Premijer lige BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *