06/10/2024
20180217_111800

Seminar o licenciranje klubova BH Telecom Premijer lige BiH za  sezonu 2018/2019.,  u organizaciji Administracije za licenciranje NS/FS BiH, održan je danas u hotelu „Europa“ u Sarajevu, navodi NS/FS BiH.

Na početku seminara  generalni sekretar Jasmin Baković  pozdravio je predstavnike klubova, te naglasio da je sistem licenciranja „ključna  tačka klubova u planovima za budućnost a istovremeno i veoma važan segment Saveza, koji nastoji da  stalno unapređuje standarde svih aspekata fudbala u BiH. Želja NS/FS BiH je da svi koji su aplicirali dobiju licencu a mi smo tu da  pomognemo klubovima u tom procesu.“

Direktori, sekretari i šefovi programa za razvoj omladinskog fudbala/nogometa  svih dvanaest klubova su bili prisutni na seminaru, a v.d. šefa Odjela za licenciranje Lejla Krajnc je predstavila protokol, te najavila eksperte Administracije za licenciranje koji su u svojim prezentacijama obradili teme vezane za ispunjavanja svih propisanih kriterijuma u postupku licenciranja klubova za sezonu 2018/2019., koji obuhvataju infrastrukturne, zakonske, sportske i administrativne kriterijume.

Darko Ljubojević je predstavio sportske kriterijume neophodne za licenciranje klubova, a održao je i kratku radionicu za rukovodioce omladinskih pogona klubova BH Telecom Premijer lige BiH.  Zadaci i ciljevi radionice bili su usmjereni ka pravilnom provođenju, i primjeni svih elemenata  Pravilnika o licenciranju klubova koji se odnose na sportske kriterijume. Naglašena je potreba kontinuiranog praćenja svih savremenih oblika rada sa omladinskim selekcijama u cilju proširenja baze mladih igrača u klubovima BH Telecom Premijer lige, prema standardima UEFA-e.

Šta je sve obuhvaćeno infrastrukturnim kriterijumima objasnio je Nihad Hodžić, dok su Nijaz Merdanović i Adi Osmanović predstavili administrativne, odnosno zakonske kriterijume u postupku licenciranja.

Na kraju seminara još jednom je skrenuta pažnja predstavnicima klubova da je krajnji rok za dostavljanje dokumentacije po svim kriterijumima, izuzev finansijskih,  Odjelu za licenciranje NS/FS BiH  28. februar  2018. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *