06/10/2024
FB_IMG_1518879709146

Odigrane su tri utakmice 19. kola Premijer lige BiH, susreti u Krupi na Vrbasu, Tuzli i Mostaru.

Krupa – Željezničar Sarajevo 2:4

Foto: Armin Herić/ fkzeljeznicar.ba

Sarajevski Željezničar je u Krupi na Vrbasu bio bolji od dimaćina Krupe, rezultatom 4:2.

Vojo Ubiparip je svojim pogotcima u 9. i 25. minuti sjajno otvorio meč za gostujući tim, međutim, domaćin Krupa se uspjela vratiti u meč golom Aleksića u 35. minuti, što je, ujedno, bio i rezultat prvog dijela susreta.

Nastavak susreta ponovo pripada gostima iz Sarajeva, pošto Zakarić golom iz jedanaesterca postiže treći gol za Željezničar.

Ipak, Krupa se nije predavala, te je preko Milanovića došla do drugog pogotka na susretu, i to nakon što je Marjanović promašio jedanaesterac, čiji je udarac zaustavio Kjosevski, međutim odbijenu loptu dolazi Milanović i posprema je u mrežu.

Međutim, to nije bilo sve što se pogodaka u Krupi tiče, konkretno Željezničar postiže pogodak za 4:2, strijelac je bio Zakarić, za konačan ishod ovog susreta.

Izvor: Dailymotion

 

Sloboda Tuzla – Mladost Doboj-Kakanj 2:0

Foto: Facebook/ FK Sloboda Tuzla

Važnu domaću pobjedu upisala je tuzlanska Sloboda, koja je rezultatom 2:0 savladala Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Golove za Slobodu postigli su Rustemović i Husić, oba u drugom poluvremenu susreta.

Zrinjski Mostar – GOŠK Gabela 3:2

Foto: Facebook/ HŠK Zrinjski Mostar

Zrinjski iz Mostara danas se pomalo neočekivano namučio na domaćem terenu, ali je ipao savladao GOŠK iz Gabele rezultatom 3:2.

Gosti su poveli golom Barića u 10. minuti, a rezultat na 1:1 je poravnao Miloš Filipović u 54. minuti iz jedanaesterca.

Ipak, četiri minute kasnije igrač Zrinjskog na posudbi u timu Feđe Dudića, Nardin Mulahusejnović ponovo dovodi GOŠK u vodstvo, ovoga puta 2:1.

Međutim, novi penal za Zrinjski dosuđen je u 69. minuti, koji je u pogodak, ponovo, pretvorio Filipović i tako svom timu donio novo poravnanje, ovaj pu od 2:2.

Da se ovaj meč ne završi neriješeno pobrinuo se ponovo Filipović, koji u 89. minuti postiže i svoj treći gol na utakmici i donosi važnu pobjedu svom timu, konačnim rezultatom 3:2.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *