07/10/2024
20180312_134825

Proteklog vikenda odigrani su susreti šesnaestog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug, odnosno, trećeg ranga nogometnog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

U ovom kolu u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug na tek dva od sedam susreta slavili su domaći timovi, na četiri susreta bilo je neriješeno, a na jednom susretu pobjedu su ostvarili gosti.

Strijelci su u ovom kolu bili poprilično raspoloženi postigavši ukupno 26 pogodaka, od toga sedam pogodaka na meču u Neumu između istoimenog domaćina i nekadašnjeg premijerligaša, Sloge iz Ljubuškog.

Foto: Facebook/ HNK Neum

Derbi ovog kola je odigran u Livnu između nekadašnjeg premijerligaša Troglava 1918, i Klisa iz Buturović Polja, a naposlijetku su ovi timovi pobijelili bodove, odnosno, odigrali neriješeno.

 

Od ostalih susreta izdvaja se gostujuća pobjeda mostarskog Cima kod bivšeg prvaka BiH, Brotnja iz Čitluka, potom, domaći trijumf mostarskog Branitelja protiv Rame, a zatim i tri neriješena rezultata, redom između Stoca i Tomislava iz Tomislavgrada, između bivšeg premijerligaša Gruda i aktuelnog prvenstvenog lidera Posušja, kao i remi između Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Turbine iz Jablanice.

Foto: Facebook/ HNK Brotnjo Premier SK Čitluk

 

Svi rezultati šesnaestog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon šesnaest kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *