07/10/2024
IMG_20180312_202615

Kao što je poznato, sarajevski premijerligaš Željezničar u okviru prvog kola Lige za prvaka Premijer lige BiH savladao je ekipe Krupe, i na taj način, i sa nova tri boda iz tog susreta, vratio lidersku poziciju na prvenstvenoj tabeli u svoje “vlasništvo”.

Reporter portala sportskevijesti.com posjetio je stadion “Grbavicu”, i u sklopu redovnih poslovnih aktivnosti medijski popratio ovu zanimljivu sportsku, odnosno, nogometnu manifestaciju u glavnom gradu BiH.

 

Crtice iz “mehane” po završetku prvenstvenog premijerligaškog susreta između FK Željezničar i FK Krupa!

Pored rezultata susreta i zadovoljne, uglavnom, sarajevske publike koja je posjetila “Grbavicu” i nazočila pobjedi Željezničara protiv Krupe, do naročito zanimljivog podatka mi sa portala sportskevijesti.com došli smo nakon završetka susreta, i to sasvim slučajno.

Naime, reporter portala sportskevijesti.com po završetku susreta svratio je do obližnje “mehane” kako bi uzeo predah od redovnih poslovnih/premijerligaških aktivnosti na “Grbavici”, i u istoj, posve slučajno, došao do vrlo zanimljivog podatka vezanog za trenutnu infrastrukturu ovog stadiona.

U jednom trenutku, u objekat u kojem se, dakle, u tom trenutku nalazio reporter portala sportskevijesti.com, sa obilježjima FK Željezničar ulaze vidno raspoložena starija gospoda i za svoje “potrebe” uzimaju stol u neposrednoj blizini stola za kojim se nalazio reporter portala sportskevijesti.com.

Nadalje, nama nepoznata gospoda, i očiti navijači FK Željezničar, uz tu i i tamo, koju čašu “vatrene vode”, otpočinju svoj navijački osvrt vezan za prvenstvenu pobjedu svog omiljenog tima, odnosno, sarajevskog Željezničara, da bi u jednom trenutku, jedan od prisutnih za pomenutim stolom konstatovao da je Željezničar ove sezone “zreo” da “uzme i titulu prvaka BiH i Kup BiH”, uz dodatak da je sam klub izuzetno dobro vođen od strane rukovodstva kluba, a da je prvi tim dobro posložen od strane aktuelnog šefa struke, Admira Adžema.

Na takvu konstataciju jednog od prisutnih za pomenutim stolom, drugi čovjek potvrđuje takvu tezu, te dodaje kako je sve vezano za ovosezonski Željezničar u najboljem redu, kako se izgradio “Istok”, kako će uskoro “na red doći” i postavljanje novog travnjaka na stadionu, kako ekipa pobjeđuje svoje rivale, ali da pored navedenih pozitivnih stvari, stadion “Grbavica” u ovom trenutku ima jednu “žestoku manu”, a to je dio tribine “Sjever” na kojem su, kako je naš reporter zaključio iz onog što je sasvim slučajno čuo, upravo i bila smještena ova gospoda tokom susreta između Željezničara i Krupe.

Pomenuti gospodin svom kolegi/prijatelju ukazuje na činjenicu kako bi pored svih dobrih stvari koje se u posljednje vrijeme događaju u i pri FK Željezničar, bilo od velikog značaja za publiku, ili citiramo “stariju raju što voli otići na sjeverozapdni dio Grbavice”, kada bi klub rješio “problem” vezan za pitanje tribine “Zapad”, koja prema konstatacijama u nastavku razgovora između ova dva čovjeka, “prekriva cijeli stadion, i ništa se ne vidi”.

Reporter portala sportskevijesti.com u tom trenutku, i uslijed novih poslovnih aktivnosti toga dana, napušta pomenutu “mehanu” i odlazi za svojim obavezama, ostavljajući dotičnu gospodu u nastavku njihovog druženja.

 

Reporter portala sportskevijesti.com u posjeti stadionu “Grbavica”!

Ipak, povodom razgovora između nešto starijih navijača Željezničara kojem smo, dakle, nazočili sasvim slučajno, mi sa portala sportskevijesti.com odlučili smo neslužbeno posjetiti stadion “Grbavicu”, kako bismo se uvjerili u tačnost tih konstatacija od strane, dakle, nama nepoznatih nešto starijih navijača FK Željezničar.

Prilikom naše posjete “Grbavici”, obavezno smo obišli i dio tribine “Sjever” koji se pominjao kao potencijalni problem, i zaista se uvjerili da su konstatacije gore navedenih navijača FK Željezničar, poprilično tačne.

Dio tribine “Sjever” koji se “spaja” sa tribinom “Zapad” stadiona “Grbavica”, zapravo, i zaista, uslijed aktuelnog položaja tribine “Zapad” na “Grbavici”, u većini svog kapaciteta ne nudi mogućnost naročito kvalitetnog gledanja neke domaće utakmice FK Željezničar, u šta se i naši čitaoci mogu uvjeriti kroz video prilog portala sportskevijesti.com napravljen povodom ovog infrastrukturalnog problema.

 

Ambiciozna Uprava FK Željezničar potvrdila za portal sportskevijesti.com, da nakon relativno nedavno završene izgradnje tribine “Istok”, ima u planu kompletnu restauraciju travnjaka glavnog terena stadiona “Grbavica”, a potom i izgradnju tribine “Jug”!

Kako je poznato nama sa portala sportskevijesti.com, ambiciozna Uprava FK Željezničar sa kojom smo krajem prošle kalendarske godine, ali i neposredno pred gore pomenuti prvenstveni premijerligaški duel između Željezničara i Krupe, službeno razgovarali o mnogim temama vezanim za aktuelnost i budućnost FK Željezničar, nakon relativno nedavno završene izgradnje tribine “Istok” stadiona “Grbavica”, već u maju mjesecu ove godine u planu ima izvršiti kompletnu restauraciju travnjaka ovog sarajevskog stadiona, a potom nešto kasnije, i izgradnju tribine “Jug”, tribine na kojoj su tradicionalno smješteni najvjerniji navijači FK Željezničar, popularni “Manijaci”.

 

Kad se hoće – sve se može!

Za nadati se da će nakon navedenih planiranih aktivnosti rukovodstvo Kluba iz Zvorničke 27 uzeti u razmatranje i gore navedeni “iznenadni” problem vezan za dio tribine “Sjever”/”Zapad” stadiona “Grbavica”, kako bi određena, po svemu sudeći nešto starija garnitura navijača FK Željezničar, a koja izbjegava “gužvu” centralnog dijela ove tribine, u budućnosti imala mogućnost potpunog užitka tokom gledanja neke domaće utakmice svog omiljenog Željezničara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *