07/10/2024
IMG_20180408_120915

Odigrana su sva tri susreta četvrtog kola Premijer lige BiH, dva u okviru Lige za prvaka, susreti u Sarajevu, Mostaru, i u Bijeljini.

 

Željezničar Sarajevo – Široki Brijeg 1:1

Stadion pod “Grbavica” je bio poprište vrlo zanimljivog derbi susreta između sarajevskog Željezničara i Širokog Brijega, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovaj sarajevski stadion i medijski popratila zanimljiv prvenstveni duel dva tima sa najvećim premijerligaškim ambicijama u aktuelnoj sezoni.

Susret na stadionu “Grbavica” u Sarajevu između Željezničara i Širokog Brijega počeo je blagom terenskom inicijativom domaćeg tima, ali bez nekih obećavajućih akcija koje bi eventualno ugrozile čuvara mreže Širokobriježana.

Prvu priliku na utakmici imali su nogometaši Željezničara, preciznije, u 14. minuti Ramović je dodao do Zajmovića koji šutira, golman gostiju Bandić odbija, a Marković u posljednji trenutak izbacuje loptu ispred Zakarića, te rezultat ostaje nepromijenjen u odnosu na početni.

Naredna prilika na susretu bila je u “režiji” gostiju, u 18. minuti Baraban šutira sa 25 metara, ali pokušaj odlazi daleko od gola Željezničara.

Široki Brijeg je opasno zaprijetio i u 21. minuti, Ćorić je izašao sam ispred čuvara mreže Željezničara, Kjosevskog, ali ovaj drugi dobrom reakcijom spašava svoj tim primljenog pogotka.

Nakon te prilike za goste, dobru priliku imali su i domaći, Zajmović je u 21. minuti sjajno prošao po strani, ubacio, defanzivac Širokog Brijega, Barišić, odbio do Ramovića, čiji udarac sa deset metara sjajno brani Bandić.

Potom se nekoliko minuta igralo između dva kaznena prostora, da bi se u 36. minuti zatresla mreža jednog od timova, mreža Željezničara, Baraban je ubacio sa desne strane, a sa pet metara loptu u mrežu ubacio Bagarić, za dakle, vodstvo svog tima rezultatom 1:0.

Vodstvo Širokobriježana poprilično je šokiralo domaće, koji su u 41. minuti mogli primiti i drugi pogodak, i to nakon dobro izvedene kontre gostiju, kada lopta dolazi do Ćorića koji je šutirao na prazan gol, ali je defanzivac Željezničara, Graovac, glavom spasio svoj tim.

Samo tri minute kasnije, tačnije, u 44. minuti gosti ponovo opasno prijete, Bagarić je iz redova gostiju šutirao, ali njegov udarac brani golman domaćih, što je ujedno, bila i posljednja prilika u prvom dijelu igre, i na odmor se otišlo pri minimalnom vodstvu Širokog Brijega.

Nastavak susreta počinje, slično kao i početak susreta, nešto boljom igrom Željezničara, čiji igrači u 50. minuti nakon kornera imaju prvu priliku, lopta dolazi do Graovca koji šutira preko gola.

U 63. minuti nova dobra akcija gostiju, a udarac Barabana sa 20 metara brani Kjosevski, a samo minut poslije ponovo Baraban šutira, a Kjosevski još jednom spašava svoj gol.

Poslije tih prilika za goste, nastojali su domaći napraviti nešto više pred golom Bandića, ali dobro postavljena defanzivna linija Širokobriježana u tim trenucima je bez većih problema otklanjala sve potencijalno opasne situacije ispred svog gola.

Naredna prilika na susretu bila je u izvedbi nogometaša Željezničara, Vranješ je u 82. minuti šutirao iz prekida sa 30-ak metara, ali je Bandić ponovo bio na mjestu i sigurno intervenisao.

Nedugo zatim, u 85. minuti pokušao je iz redova domaćih i Ubiparip, ali njegov udarac odlazi preko gola Širokobriježana.

U 89. minuti nova prilika za Željezničar, ali udarac glavom Graovca hvata Bandić, te ostaje bez rezultatske promijene.

Ipak, u 93. minuti domaći dolaze do pogotka i rezultatskog poravnanja na 1:1, i to golom golmana Kjosevskog sa 80 metara, što je izazvalo erupciju oduševljenja među domaćom publikom na “Grbavici”.

Do kraja susreta, s obzirom na činjenicu da je ostalo vrlo malo vremena, nije bilo više ni prilika za neku novu rezultatsku promijenu, i ovaj duel se završio neriješenim rezultatom 1:1.

Zahvaljući ovakvom ishodu susreta, oba tima su zadržala pozicije na tabeli koje su imali uoči susreta, Željezničar lidersku, a Široki Brijeg treću poziciju.

http://www.dailymotion.com/video/x6hgsx4

Izvor: Dailymotion

http://www.dailymotion.com/video/x6hgt7k

Izvor: Dailymotion

http://www.dailymotion.com/video/x6hgt74

Izvor: Dailymotion

 

Zrinjski Mostar – Sarajevo 1:0

Foto: fksarajevo.ba

Na stadionu pod “Bijelim brijegom” u Mostaru, u jednom od derbija ovog kola Lige za prvaka Premijer lige BiH, snage su odmjerili Zrinjski i Sarajevo.

Prvo poluvrijeme između Zrinjskog i Sarajeva proteklo je u terenskoj inicijativi Mostaraca, te na momente dobroj igri gostiju iz Sarajeva, ali bez nekih izrazitih prilika za postizanje pogodaka računajući oba tima, i na odmor se otišlo sa neriješenim rezultatom, onim početnim bez pogodaka.

U nastavku susreta, slično kao i u prvom poluvremenu, domaći tim bio je nešto opasniji, dok su se gosti fokusirali na očuvanje svoje mreže, čekajući svoje prilike iz kontra napada.

Zrinjskom se terenska inicijativa isplatila u 73. minuti susreta, kada preko Bilbije dolaze u vodstvo od 1:0.

Do kraja susreta pokušali su gosti nešto ofanzivnijom igrom doći do rezultatskog poravnanja, međutim, domaći su dosta čvrsto stajali u defanzivi, i naposlijetku očuvali rezultatsku prednost, i došli do veoma važne prvenstvene pobjede.

https://www.youtube.com/watch?v=gtg_Qfh5Rac

Izvor: YouTube

http://www.dailymotion.com/video/x6hgyu2

Izvor: Dailymotion

http://www.dailymotion.com/video/x6hgyv3

Izvor: Dailymotion

 

Radnik Bijeljina – Krupa 1:1

Foto: fkkrupa.com

U Bijeljini su se u okviru četvrtog kola Lige za prvaka sastali domaći Radnik i Krupa, inače, šestoplasirani i petoplasirani timovi na prventvenoj tabeli.

Prvo poluvrijeme ovog susreta proteklo je u dosta čvrstoj igri oba tima, i naposlijetku se i završilo bez pogodaka.

U nastavku susreta gosti su bili ti koji dolaze do početnog vodstva od 1:0, konkretno, u 63. minuti mrežu Radnka zatresao je Balabanović.

Ipak, samo četiri minute kasnije, domaći dolaze do rezultatskog poravnanja na 1:1, strijelac pogotka za Radnik bio je Martinović.

Do kraja susreta nastojali su i jedni i drugi doći do pobjede, međutim, niti jedni niti drugi u tome nisu uspjeli, i ovaj susret se završio neriješenim rezultatom 1:1, čime, ipak, mogu biti zadovoljni i jedni i drugi.

http://www.dailymotion.com/video/x6hhhvk

Izvor: Dailymotion

https://www.facebook.com/FKRadnikBijeljina/videos/1773518449379534/

Izvor: Facebook/ FK Radnik Bijeljina

 

Tabela nakon četiri odigrana kola u okviru Lige za prvaka Premijer lige BiH:

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *