07/10/2024
30261358_1877097975636509_5692569758564616591_n

Odigrana su dva susreta u okviru četvrtog kola Lige za opstanak Premijer lige BiH, dueli u Banja Luci i u Doboju kod Kaknja.

 

Borac Banja Luka – GOŠK Gabela 0:0

Foto: fkborac.net

Na Gradskom stadionu u Banja Luci svoj međusobni susret četvrtog kola Lige za opstanak odigrali su domaći Borac i GOŠK iz Gabele.

Sam susret između ovih rivala ponudio je na momente dopadljivu nogometnu predtsavu, međutim, na ovom susretu izostalo je ono najvažnije, pogotci.

Naposlijetku se ovaj susret završio onako kako je i počeo, bez pogodaka, te su se akteri ovog duela morali zadovoljiti podjelom bodova.

Nakon neriješenog rezultata, oba tima nastavljaju svoju borbu za očuvanjem premijerligaškog statusa, i oba tima su u dobroj situaciji da takvo što po završetku sezone i ostvare.

 

Mladost Doboj-Kakanj – Sloboda Tuzla 1:1

Foto: tuzlanski.ba

U Doboju kod Kaknja svoj suel četvrtog kola Lige za opstanak odigrali su domaća Mladost i Sloboda iz Tuzle.

Ekipa Mladosti do vodstva od 1:0 došla je u 42. minuti susreta pogotkom Šišića, da bi Tuzlaci samo dvije minute kasnije, u 44. minuti pogotkom Todorovića poravnali rezultat na 1:1, što je bio i rezultat prvog dijela susreta.

U nastavku susreta nastojali su i jedni i drugi doći do pobjede, ali bezuspješno, i na kraju se ovaj duel završio neriješeno, rezultatom 1:1, što je rezulat koji kud i kamo više pogoduje timu Slobode u nastojanjima da izbore opstanak u Premijer ligi BiH.

 

Tabela nakon četiri odigrana kola Lige za opstanak Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *