22/09/2024

U okviru dvadesetpetog kola Prve lige FBiH danas su na rasporedu preostala dva duela, mečevi u Čapljini i u Siminom Hanu.

Vrlo zanimljiv hercegovački derbi biće odigran danas na stadionu “Bjelave” u Čapljini, gdje će snage odmjeriti domaća Čapljina i Velež iz Mostara.

Ovaj susret sa stadiona hercegovačkog prvoligaša biće i u direktnom prijenosu, a emitovaće se putem City televizija BiH sa početkom u 17 sati.

Pored meča u Čapljini, danas se igra i meč u Siminom Hanu, gdje Sliga dočekuje Iskru iz Bugojna, i gdje bi u slučajaju pobjede, a s obzirom na jučerašnji domaći kiks najvećeg konkurenra za prvu poziciju, sarajevskog Olimpika, nogometaši Sloge bili na dobrom putu da izbore plasman u Premijer ligu BiH.

Koliko je nogometašima Sloge od koristi bio domaći kiks Olimpika, najbolje ilustruje video zapis Facebook stranice “Prva liga” na kojem je se vidi veliko slavlje nogometaša iz Siminog Hana nakon što su saznali konačni rezultat prvenstvenog susreta ovog kola između Olimpika i TOŠK-a iz Tešnja.

https://www.facebook.com/prvaligafederacijebih/videos/1815411735146983/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *