22/09/2024

Fudbalski klub Sarajevo obezbijedio je licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima, kao i za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za predstojeću sezonu 2018/19.

“Na osnovu dostavljene dokumentacije u sklopu procesa licenciranja prvostepena komisija Nogometnog/ Fudbalskog Saveza BiH ustavnovila je da Bordo klub ispunjava sve potrebne kriterije propisane pravilnikom o licenciranju klubova uključujući administrativni, sportski, zakonski, infrastrukturni i finansijski segment..

Dobivanjem licence potvrđeno je sa administrativne strane, da će svi navijači i simpatizeri Bordo kluba, moći gledati međunarodne utakmice svog voljenog kluba na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” ovog ljeta, koje će, vjerujemo,  izabranici Husrefa Musemića i rezultatski osigurati u preostalim utakmicama tekuće sezone.

Podsjećamo, prvi tim Fudbalskog kluba Sarajevo trenutno zauzima treće mjesto na premijerligaškoj tabeli, a do kraja takmičarske sezone preostale su dvije ligaške utakmice. Bordo klub će u nedjelju, 13. maja sa početkom u 17 sati na Koševu dočekati Zrinjski, a potom je na rasporedu gradski derbi na Grbavici.” – navodi se u sadržaju teksta na zvaničnoj stranici FK Sarajevo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *