22/09/2024

Odigrana su i dva preostala susreta dvadesetpetog kola Prve lige FBiH, susreti u Siminom Hanu i u Čapljini.

 

Sloga Simin Han – Iskra Bugojno 4:0

Foto: Facebook

Nogometaši Sloge iz Siminog Hana danas su na stadionu “Bare” ugostili nogometaše Iskre iz Bugiojna, i naposlijetku slavili visoku pobjedu.

Rezultat je bio 4:0 u korist, dakle, Sloge, a strijelci za ubljedljivu pobjedu bili su Stokić u 17. i 62. minuti, te Kostić u 42. i 85. minuti susreta.

Sloga iz Siminog Hana sa ovom pobjedom je prva na tabeli Prve lige FBiH sa čak pet bodova prednosti u odnosu na prvog pratica, sarajevski Olimpik.

 

Čapljina – Velež Mostar 1:3

Na stadionu “Bjelave” u Čapljini danas su u hercegovačkom derbiju snage odmjerili domaća Čapljina i mostarski Velež, a po završetku, inače, vrlo efikasnog, susreta radovali su se Mostarci.

Velež je u vodstvo od 1:0 došao u 30. minuti, strijelac je bio Mujanović, da bi Behram u 45. minuti svojim pogotkom udvostručio prednost Mostaraca, za vodstvo od 2:0 na poluvremenu susreta.

U nastavku susreta prvobitno je Buhač iz redova Čapljine smanjio prednost Veleža na 2:1 u 65. minuti, međutim, Behram svojim drugim pogotkom na susretu donosi Veležu prednost od 3:1, u 70. minuti.

Ipak, da to ne bude konačni rezultat susreta pobrinuli su se domaći, koji zahvaljujući  autogolu Imamovića dolaze do zaostatka od 3:2 u korist Veleža, što je, ujedno, bio i konačni ishod ovog derbija.

https://www.dailymotion.com/video/x6izkeq

Izvor: Dailymotion

 

Tabela nakon dvedesetpetog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *