06/10/2024
IMG_20180514_013127

Odigrani su susreti devetog kola Lige za prvaka Premijer lige BiH, susreti u Širokom Brijegu, Sarajevu i Krupi, a pored ostalih mečeva, naročito zanimljivo bilo je na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu, gdje su se sastali Široki Brijeg i Željezničar iz Sarajeva.

 

Široki Brijeg – Željezničar Sarajevo 3:1

Stadion “Pecara” u Širokom Brijegu bio je poprište vrlo zanimljivog susreta devetog kola Lige za prvaka Premijer lige BiH između Širokog Brijega i sarajevskog Željezničara, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovaj stadion i medijski popratila zanimljiv duel.

Susret na “Pecari” počinje terenskom inicijativom Širokog Brijega, čiji nogometaši u 8. minuti imaju prvu veliku priliku, kada nakon ubačaja sa strane Menalo šutira, ali sa gol-linije loptu izbacuje golman Željezničara, Kjosevski, i spašava svoj tim primljenog pogotka.

Ipak, u 11. minuti Široki Brijeg je poveo rezultatom 1:0, nakon ubačaja iz kornera Matić je bio najprisebniji u kaznenom prostoru Željezničara i loptu glavom posprema u mrežu, u tim trenucima, nemoćnog Kjosevskog.

Minutu poslije i gosti imaju dobru priliku za pogodak, Vranješ šutira iz slobodnog udarca sa 20-ak metara, ali lopta odlazi preko gola domaćih.

Ubrzo gosti iz Sarajevo ponovo prijete, Zakarić je u 17. minuti povukao loptu, potom šutirao iskosa, ali je golamn Širokog Brijega, Zlomislić, bio siguran, da bi u 29. minuti bilo 2:0 za domaće, Ćorluka je ubacio, a Menalo glavom pogodio gol Željezničara, za veliko slavlje domaćih navijač, popularnih “Škripara”.

Međutim, u 30. minuti Željezničar smanjuje prednost domaćina na 2:1, Zakarić je ubacio iz prekida, a Ramović glavom postiže pogodak.

Nakon postignutog pogotka za smanjenje vodstva domaćih, Željezničar je bio tim koji je preuzeo terensku inicijativu, a u 44. minuti Zec iz redova gostiju šutira iskosa, a lopta pogađa gornji dio prečke.

U narednom napadu dvije dobre situacije za domaće, ali oba puta na ubačaje su zakasnili napadači Širokog Brijega, i naposlijetku se na poluvrijeme se otišlo sa prednošću domaćih rezultatom 2:1.

U nastavku susreta domaći tim kreće ofanzivno kako bi postigli treći pogodak i otklonili gotovo sve dileme oko pobjednika, pa su se u prvih petnaestak minuta redale prilike pred golom Željezničara, ali bez nove rezultatske promijene.

Plod bolje igre Širokog Brijega u tim trenucima, ali i generalno, tokom većeg dijela susreta, pokazao se u vidu trećeg postignutog pogotka, a koji je došao u 73. minuti, kada sa strane upotrebljivu loptu u peterac Željezničara ubacuje Lončar, a Marić prima loptu i matira Kjosevskog za 3:1 u korist svog tima.

Od tada pa do kraja susreta Širokobriježani su i dalje bili bolji rival na terenu, Ivanković je iz redova domaćih u 75. minuti pogodio stativu, a u 80. minuti šansu su imali i gosti, Žerić dodaje do Ubiparipa koji šutira, ali sa gol-crte loptu izbacuje nogometašm domaćih, Bralić.

U 89. minuti Lončar iz redova domaćih šutira iz prekida, ali Kjosevski je siguran, te se rezultat ni u tim trenucima nije mijenjao.

Naposlijetku se ovaj derbi susret između Širokog Brijega i Željezničara završio konačnim rezultatom 3:1 u korist domaćih, koji sa nova tri boda nastavljaju utrku za plasman na treću pozicju na prvenstvenoj tabeli.

S druge strane, nogometaši Željezničara odavno su osigurali drugu pozciju na prvenstvenoj tabeli, i poprilično rasterećeno čekaju kraj aktuelne premijerligaške sezone.

Izvor: YouTube

Izvor: Youtube

 

Sarajevo – Zrinjski Mostar 4:1

Foto: Facebook/ FK Sarajevo

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, svoj susret, i jedan od derbi mečeva ovog kola, odigrali su Sarajevo i novi-stari prvak BiH, Zrinjski iz Mostara.

Prvi gol na utakmici postignut je u 33. minuti, Halilović je iz redova domaćih ubacio iz kornera, a Sarić je glavom savladao Trifkovića na golu Zrinjskog za vodstvo svog tima rezultatom 1:0, da bi nekoliko minuta poslije Velkoski iz redova domaćih preciznim pasom uposlio Ahmetovića, a ovaj drugi dobrim udarcem povećao vodstvo Sarajeva na 2:0.

Do kraja prvog dijela susreta postignut je još jedan gol, i ponovo u mreži gostiju iz Mostara, Šabanović je probio po lijevoj strani i ubacio, a Kuzmanović je uspio pospremiti loptu iza leđa golmana Zrinjskog za vodstvo svog tima rezultatom 3:0, i ujedno, rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice iprvobitno Zrinjski dolazi do gola, u 55. minuti Handžić je uspio prevariti golamana Sarajeva, Pavlovića, i rezultat na semaforu je glasio 3:1 za domaće.

Međutim, Sarajevo je ubrzo postiglo novi gol, poslije odličnog napada Kuzmanović postiže pogodak za dakle, 4:1 u korist Sarajeva, što se na koncu ispostavilo i konačnim ishodom ovog susreta.

Sarajevo se sa ovom pobjedom i nova tri boda zadržalo na trećoj poziciji na prvenstvenoj tabeli i sa realnim izgledima da tu i po završetku sezone ostane, dok je Zrinjski, podsjećanja radi, osigurao svoj novi naslov prvaka BiH, u nema nekih naročitih rezultatskih ambicija do kraja sezone.

https://www.dailymotion.com/video/x6jfy2t

Izvor: Dailymotion

https://www.dailymotion.com/video/x6jfysa

Izvor: Dailymotion

https://www.dailymotion.com/video/x6jfyue

Izvor: Dailymotion

 

Krupa – Radnik Bijeljina 1:3

Foto: Facebook/ FK Krupa

Krupa na Vrbasu bila je mjesto odigravanja susreta devetog kola Lige za prvaka Premijer lige BiH između Krupe i Radnika iz Bijeljine.

Gosti iz Bijeljine su došli do rezultatske prednosti od 1:0 u 10. minutu, a pogodio je Irfan Hadžić, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Nastavak susreta prvobitno donosi poravnanje rezultata na 1:0, u 50. minuti, Dujaković pogđa za Krupu i stari rezultatski vraća na poočetak.

Ipak, u 75. minutu Đurić je pogodio za novo vodstvo Radnika, ovoga puta rezultatom 2:1, da bi konačnih 3:1 u korist gostiju iz Bijeljine u sudijskoj nadoknadi vremena svojim pogotkom postavio Okić.

Ovom pobjedom i sa nova tri boda Radnik je obezbijedio petu poziciju na prvenstvenoj tabeli, dok će Krupa ostati šesta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *