22/09/2024

Odigrani su svi susreti dvadesettrećeg kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad, odnosno, trećeg ranga nogometnog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

U ovom kolu u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad na pet od sedam susreta slavili su domaći timovi, na dva susreta slavili su gosti, dok se niti jedan susret ovog kola nije završio neriješeno.

Strijelci su u ovom kolu bili relativno raspoloženi, postigavši ukupno 19 pogodaka, od toga devet na meču u Bužimu između Viteza i nekadašnjeg premijerligaša Krajine iz Cazina.

Jedan od derbi mečeva ovog kola odigran je u Novom Travniku, gdje je prvenstveni lider Novi Travnik savldao ekipu Busovače.

Foto: Facebook/ NK Novi Travnik

 

Od ostalih susreta, izdvaja se domaći trijumf Viteza protiv Sloge iz Bosanske Otoke, zatim, gostujući trijumf Krajišnika iz Velike Kladuše u Sanskom Mostu protiv Podgrmeča, potom, domaća pobjeda Bratstva iz Bosanske Krupe protiv nekadašnjeg premijerligaša Kiseljaka, također, domaći trijumf Brekovice 78 protiv Ključa, kao i gostujući trijumf Rudara iz Han Bile protiv Radnika iz Donjeg Vakufa.

https://www.facebook.com/fkrudarhanbilla/videos/1710574285693215/

Izvor: Facebook/ FK Rudar Han Bila

 

Svi rezultati dvadesettrećeg kola Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Tabela nakon dvadesettrećeg kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad:

1 thought on “FOTO-VIDEO/ Rezultati dvadesettrećeg kola Druge lige FBiH – grupa Zapad i aktuelna tabela, pobjede Novog Travnika i Krajišnika iz Velike Kladuše, Krajina iz Cazina poražena u Bužimu od Viteza!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *