23/09/2024

Uoči početka priprema za narednu sezonu, Fudbalski klub Sarajevo danas je ozvaničio potpisivanje profesionalnih ugovora sa četiri člana Akademije kluba, potvrdila je zvanična stranica FK Sarajevo.

Ševkija Resić, Dino Islamović i Numan Kurdić potpisali su ugovore u trajanju od 3 godine dok je Hamza Bešić potpisao ugovor u trajanju od 5 godina.

Pomenuta četvorka je bilježila odlične nastupe u omladinskim selekcijama, a ove sezone se može pohvaliti i osvajanjem Premijer lige Bosne i Hercegovine.

„Kada sam došao u Sarajevo kao jedan od glavnih ciljeva postavljen je kvalitetan rad Akademije. Bili smo prvi u BiH u svim kategorijama, a posebno smo pokazali kvalitet na turniru na Zlatiboru. U budućnosti će većina tih igrača biti priključena prvom timu”, kazao je Koordinator za sportski segment FK Sarajevo, Emir Hadžić.

Inače, Dino Islamović je 2001. godište i igra na poziciji lijevog beka, Numan Kurdić je 1999. godište i po vokaciji je centralni defanzivav, kao i Hamza Bešić koji je 2000. godište, dok je Ševkija Resić 1999. godište i igra na poziciji desnog beka i krilnog napadača.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *