22/09/2024

Odigrana je prva utakmica na 21. Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, a domaća Rusija, u drugoj najubjedljivijoj pobjedi na otvaranju nekog prvenstva svijeta ikada, pregazila je Saudijsku Arabiju, i tako na najbolji način otvorila ovaj šampionat.

 

Rusija – Saudijska Arabija 5:0

Rusija je povela već u 12. minuti rezultatom 1:0, strijelac pogotka bio je Gazinski, da bi u 43. bilo i 2:0 za Ruse, mrežu Saudijske Arabije, za ujedno i rezultat prvog poluvremena pogodio je Čerišev.

U drugom dijelu susreta Rusija je ponovo bila bolji tim na terenu, i u 70. minuti bilo je već i 3:0 za Rusiju, strijelac pogotka bio je Dzjuba, da bi za 4:0  u korist, dakle, Rusije, pogodio ponovo Čerišev.

Konačnih 5:0 u korist domaćina Svjetskog prvenstva postavlja Golovin u sudijskoj nadoknadi susreta, i za laskavu titulu najubjedljivijeg trijumfa neke reprezentacije na otvaranju nekog Svjetskog prvenstvu ikada, nakon 1934. godine i pobjede Italije na SAD rezulatom 7:1, odnosno, nakon drugog odigranog prvenstva svijeta u historiji.

https://youtu.be/EQiawonz26o

Rusija će sa ovom pobjedom u drugo kolo ući sa tri boda i odličnom gol razlikom, dok Saudijskoj Arabije preostaje da u narednom susretu pokuša popraviti loš utisak iz ovog susreta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *