29/09/2024

U vječitom derbiju hrvatskog nogometnog prvenstva, danas su na stadionu “Maksimir” svoj susret odigrali Dinamo i Hajduk iz Splita.

Dinamu, koji se nalazi na drugom mjestu na prvenstvenoj tabeli, je ovom meču bila porebna pobjeda kako bi zadržao priključak za vodećom Rijekom, ali i kako bi ubilježio 100-tu prvenstvenu pobjedu protiv vječitog rivala, dok je Hajduk na četvrtom mjestu berzbrižan na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Evropsku ligu naredne sezone.

Nakon početnog ispitivanja snaga u prvih 20-ak minuta, do vodstva dolaze gosti iz Splita, a strijelac u 29. minuti susreta bio je Erceg.

http://www.dailymotion.com/video/x5jbf8c_ante-erceg-goal-hd-0-1-dinamo-zagreb-vs-hajduk-split-22-04-2017_sport

 

Poslije primljenog gola Dinamo se okrenuo silovitim napadima prema golu gostiju, a Hajduk se bazirao na defanzivu i kontra napade, pogođali su domaći u jeku napada i okvir gola, ali promjene rezultata do isteka 45. minute nije bilo, pa se na poluvrijeme otišlo pri 1:0 u korist Hajduka.

U drugom poluvremenu terenska inicijativa domaćih se nastavila, a gosti su se uspješno branili.

U posljednjih 20 minuta susreta, Dinamo kreće na sve ili ništa, igralo se uglavnom pred golom Hajduka.

Izveli su domaći do 80. minute 13 kornera, Hajduk 5, imali su “Modri” 13 udaraca prema golu naspram 5 Hajduka, imali veći posjed lopte, ali promjene rezultata nije bilo.

Do kraja susreta rezultat se, ipak, mijenjao, i to zahvaljući gostima koji dolaze u 90. minuti i do 0:2 a strijelac za pobjedu popularnih “splitskih bilih” bio je Marko Futacs, te su gosti iz Splita odnijeli sva tri boda sa “Maksimira”.

http://www.dailymotion.com/video/x5jbueb_goal-futacs-dinamo-zagreb-0-2-hajduk-split_sport

 

Dinamo je ovim prvenstvenim porazom u vječitom derbiju ostao na drugoj poziciji sa 68 bodova, četiri manje od prvoplasirane Rijeke koja ima 72 boda uz utakmicu manje, i koju će danas odigrati na gostovanju kod Istre, a po svemu sudeći, upravo će današnji rivall zagrebčana, Hajduk, imati “ključ prvenstva” u svojim rukama s obzirom da do kraja prvenstva oni na svom terenu dočekuju Rijeku, koja bi, ukoliko neporažena napusti Split bila vrlo blizu tituli prvaka Hrvatske za ovu sezonu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *