29/09/2024

Večeras je u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu, Rukometni Klub Bosna dočekala Rukometni klub Derventu u okviru 24. kola Premijer lige BiH, u borbi za treću poziciju na prvenstvenoj tabeli, poziciji koja vodi u doigravanje za prvaka Bosne i Hercegovine.

U prvom poluvremenu čvrsta igra obje ekipe, a mahom se igralo po sistemu gol za gol, s tim da su oba tima u nekoliko navrata vodili po jedan ili maksimalno dva gola razlike, a poluvrijeme je završilo neriješeno 12:12, što je prema svemu prikazanom na terenu bio i realan rezultat prvog dijela igre.

U nastavku susreta, odnosno, u prvoj polovini drugog poluvremena igralo se kao i u prvom dijelu, uglavnom gol za gol, ali nakon tog uvodnog perioda od prvih desetak minuta drugog poluvremena, gosti iz Dervente zaigrali su bolje, te u ključnim trenucima imali više koncentracije, te napravili osjetniju razliku, a ta razlika iznosila je na šest-sedam minuta do kraja susreta četiri gola razlike u korist Dervente, što je ujedno, i prelomilo ovaj susret.

U posljednjih pet minuta rukometaši Bosne nisu imali snage da sustignu ili preokrenu prednost gostiju, pa je, kad se sve sabere, tim iz Dervente zasluženo ostvario važan gostujući trijumf u borbi za doigravanje za prvaka BiH, rezultatom 29:26.

Bosna se tako porazom oprostila od domaćih navijača za ovu sezonu, sobzirom da do kraja prvenstva preostaju još samo dva gola, a u oba će popularni “Studenti” biti gosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *