24/09/2024

Odigrano je sedam od osam utakmica drugog kola Prve lige FBiH, a pored ostal8h susreta, vrlo zanimljivo je bilo u Visokom, Mostaru, i u Čapljini.

 

Bosna Visoko – TOŠK Tešanj 1:0

U Visokom, na stadionu “Luke, snage su u okviru drugog kola Prve lige FBiH odmjerili Bosna i TOŠK iz Tešnja, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovaj stadion i medijski popratila zanimljiv nogometni susret.

Na samom početku susreta dosuđen je jedanaesterac za Bosnu, ali udarac Čulova brani golman TOŠK-a, da bi potom uslijedio period susreta u kojem, uglavnom, igralo između dva kaznena prostora.

Istina, nešto bolji tim bila je domaća Bosna, ali izuzev jednog obećavajućeg napada po strani, bez nekih značajnijih prilika za postizanje pogotka.

Pet minuta prije odlaska na odmor Kalesić nakon kontre gostiju iz Tešnja pogađa stativu gola domaćih, što je bilo i posljednje uzbuđenje u prvom poluvremenu.

U nastavku susreta TOŠK je bio tim koji diktira tempo i ima više od igre, pa je tako prvobitno tešanski klub uslijed jednog od napada pogodio stativu, da bi Rastoka u 85. minuti zatresao prečku domaćeg gola, no rezultat se nije mijenjao.

I onda u samoj završnici, odnosno sudijskoj nadoknadi rezervista kod Bosne, Mak Muharemović, postiže pogodak za vodstvo Bosne rezultatom 1:0, i za veliko slavlje svojih saigrača.

Na kraju se ovaj susret i završio pobjedom Bosne rezultatom 1:0, što su Visočacima, ujedno, prvi bodovi u novoj takmičarskoj sezoni.

S druge strane, TOŠK-u preostaje da izveče pouke iz ovog susreta, te da se što prije okrene novim prvoligaškim izazovima.

 

Velež Mostar – Goražde 3:1

Foto: Facebook/ FK Velež Mostar

Velež je na domaćem terenu ugostio ekipu povratnika u prvoligaško društvo, ekipu Goražda, i naposlijetku slavio pobjedu rezultatom 3:1, za ostanak na liderskoj poziciji na prvenstvenoj tabeli.

Mostarci su do vodstva od 1:0 stigli na otvaranju utakmice, preciznije, u 10. minuti je dosuđen jedanaesterac, a siguran realizator istog bio je Brandao, što se ispostavilo i ishodom prvog poluvremena.

U nastavku susreta i gosti su zaigrali bolje u odnosu na prvi dio, pa su tako nogometaši tima iz Goražda u 51. minuti preko Blagojevića došli do rezultatskog poravnanja na 1:1, da bi domaći ipak u 80. minuti preko Fajića došli do nove prednosti, ovoga puta rezultatom 2:1, uz podatak da je prethodno u 71. minuti crveni karton kod Goražda zaradio Ćulov.

Do kraja susreta Mostarci preko Fajića u 90. minuti postižu novi pogodak, za vodstvo od 3:1, i za konačan rezultat ovog duela.

 

Čapljina – Jedinstvo Bihać 0:1

Na stadionu “Bjelave” u Čapljini snage su odmjerili domaća Čapljina i Jedinstvo iz Bihaća, a Bišćani su bili tim koji je došao do pobjede i nova tri boda.

Jedinstvo je stiglo do vodstva od 1:0 u 44. minuti, strijelac je bio Radosavljević, što je bio i rezultat prvog dijela igre.

U nastavku susreta nešto bolja igra domaćih, ali i organizovana igra u defanzivi gostiju, što se za Bišćane pokazalo dovoljnim da se očuva minimalna rezultatska prednost i dođe do veoma važne prvenstvene pobjede.

Izvor: YouTube/ RTV USK

 

Pored mečeva u Visokom, Mostaru i u Čapljini, na ostalim terenima također je bilo zanimljivo, Zvijezda iz Gradačca je na svom terenu savladala Vitez, Orašje je u gostima bilo bolje od ekipe Metalleghe-BSI iz Jajca, Bratstvo je na svom terenu u Gračanici savladalo Slaven iz Živinica, dok su Novi Travnik i Rudar iz Kaknja podijelili bodove, odnosno, odigrali neriješeno.

Foto: Facebook/ NK Zvijezda Gradačac

 

Rezultati drugog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunog drugog kola Prve lige FBiH:

 

Danas je na rasporedu preostali susret ovog kola, na stadionu “Otoka” u Sarajevu snage će sa početkom u 17 sati i 30 minuta odmjeriti Olimpik i Igman iz Konjica.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *