23/09/2024

Odigrana su još dva susreta šestog kola Premijer lige BiH, vrlo zanimljivi susreti u Sarajevu i u Tuzli.

 

Sarajevo – Zrinjski Mostar 4:2

U okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, nogometaši FK Sarajevo dočekali su na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” ekipu Zrinjskog a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i popratila ovaj zanimljiv prvenstveni duel.

Prvi pogodak na utakmici postigla je ekipa Sarajeva, Mersudin Ahmetović je u 24. minuti susreta nakon dobrog šuta iskosa sa desne strane zatresao mrežu Mostaraca za vodstvo svog tima rezultatom 1:0.

U 31. minuti utakmice, nakon jednog kornera, dosuđen je jedanaesterac za Sarajevo, a igrač gostiju, Slobodan Jakovljević, dobio je prvo žuti karton a zatim nakon prigovora i crveni karton, pa je tako Zrinjski ostao sa igračem manje.

Golman Zrinjskog Antonio Soldo je odbranio jedanaesterac Velkoskom, ali je kapiten Sarajeva odbijenu loptu pospremio u mrežu za 2:0.

Do kraja poluvremena, u 45. minuti, gosti su uspjeli smanjiti rezultat, Sarajevo je imalo dobru priliku preko Tatara koju nije iskoristilo a već u narednom napadu nakon kontre Bekrić je pogodio za 2:1.

Ovakav rezultat je bio rezultat prvog poluvremena, a u 49. minuti utakmice Sarajevo je povelo sa 3:1 nakon pogotka Ahmetovića na asistenciju Tatara.

Mersudin Ahmetović je kompletirao svoj hat-trick u 61. minuti postigavši pogodak za 4:1, dakle, vodstvo Sarajeva.

Ipak, na 4:2 je smanjio Nemanja Bilbija u 64. minuti utakmice golom glavom nakon kornera, te dao kakvu-takvu nadu Zrinjskom da može do povoljnog rezultata na ovom susretu.

Do kraja susreta, nakon koškanja Velkoskog i Galića u 77. minuti, kapiten Sarajeva, Krste Velkoski, dobio je drugi žuti odnosno crveni karton.

Susret se naposlijetku završio pobjedom domaćeg tima rezultatom 4:2, što je rezultat koji je Sarajevo vratio u vrh premijerligaške tabele.

S druge strane, Zrinjski nakon ovog kola ima popriličan bodovni zaostatak za prvom pozicijom.

https://www.dailymotion.com/video/x6s9ls0

https://www.dailymotion.com/video/x6s9m0h

 

 

Tuzla City – Željezničar Sarajevo 0:2

Foto: Sport1.ba

Nogometaši sarajevskog Željezničara su u okviru šestog kola Premijer lige BiH savladali Tuzlu City sa 2:0, i ubilježili tri nova boda.

Prvo poluvrijeme susreta u Tuzli proteklo je u boljoj igri Željezničara, ali nedovoljno da bi se došlo do pogotka, dok Tuzla City nije bio naročito opasan rival, i na poluvrijeme se otišlo sa neriješenim rezultatom, onim početnim, bez pogodaka.

U nastavku susreta Željezničar do vodstva od 1:0 dolazi u 55. minuti, Pavić je odigrao do Zajmovića, ovaj dodao do Krpića koji grudima spušta za Čurjurića čiji sjajni volej sa ivice kaznenog prostora pogađa mrežu domaćih.

Nakon vodećeg gola tima iz Sarajeva, i Tuzla je zaigrala otvorenije, što je Željezničaru ostavljalo dosta prostora iz vrlo opasnih kontra napada.

Upravo taj scenario desio se u 92. minuti, kada nakon kontra napada Vranješ Željezničaru donosi vodstvo od 2:0, što se ispostavilo konačnim ishodom ovog susreta.

https://www.dailymotion.com/video/x6s9iea

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *