23/09/2024

Danas, 20. augusta 2018. godine ističe rok koji je pred rukometne radnike, Olimpijski komitet BiH i Ministarstvo civilnih poslova BiH postavila Evropska rukometna federacija (EHF) a glede rješavanja nagomilanih problema u bh rukometu, prenosi portal Svijet Rukometa.

Prije dvije sedmice, tačnije 3. augusta iz ureda Predsjednika EHF upućeno je oštro pismo Olimpijskom komitetu BiH i Ministarstvu civilnih poslova, a u vezi sa situacijom u Rukometnom Savezu BiH.

Nakon što je EHF odlučio reagovati u Bosni i Hercegovini održan je niz sastanaka, a konkretan korak je zakazivanje Skupštine Rukometnog savez BiH.

Za 26. august zakazana je Skupština Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, gdje bi savez trebao dobiti „novo“ rukovodstvo, a od EHF će biti zatraženo prolongiranje roka.

Kako sada stvari stoje sve je izvjesnije da bi Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine mogla biti suspendovana iz narednog kvalifikacionog ciklusa, obzirom da je do 24. august rok do kojeg je u EHF potrebno dostaviti podatke za TV prijenose i led sistem oglašavanja, a u vezi narednog kvalifikacionog ciklusa, što naravno nije urađeno.

Podsjetimo, kako stoji u saopštenju EHF-a, pod sadašnjim uvjetima, niti jedan tim iz BiH ne može učestvovati u EHF takmičenjima ove sezone, niti reprezentacija može učestvovati u kvalifikacijama za EURO 2020.

Upravni odbor EHF će morati suspendirati BiH na narednoj sjednici sredinom septembra što će imati posljedice za sve predstavnike na tehničkom i takmičarskom nivou, uključujući i individualce na funkcijama. EHF očekuje jasan stav do 20. augusta 2018. EHF će paralelno ovom pismu upoznati i IHF u vezi sa situacijom, kao i sve one koji su bili imenovani kao odogovorna lica u prethodnom periodu.

EHF žali zbog svega i traži uključivanje nadležnih institucija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *