23/09/2024

Fudbalski klub Sarajevo kažnjen je od strane NS/FS BiH sa 500 KM zbog kršenja kodeksa oblačenja šefa stručnog štaba Husrefa Musemića na nedavnom derbiju protiv Željezničara na Grbavici, o čemu smo jučer pisali.

Takvom potezu NS/FS BiH začudili su se mnogi ljubitelji nogometa u BiH, a mi smo povodom toga pokušali ustaboviti šta je NS/FS BiH, zapravo, pronašao kao sporno kod stila odijevanja trenera Musemića.

Tim redoslijedom pogledalu smo pravilnik NS/FS BiH, i pronašli Član 21. Propozicija Premijer lige i Kupa Bosne i Hercegovine 2018/19 u kojem piše:

“Za vrijeme odigravanja prvenstvenih utakmica u stadionu, pored terena za igru, u tehničkom prostoru moraju se nalaziti lica akreditovana od strane NSBiH i koja ispunjavaju kriterije u postupku licenciranja za takmičenje BHT PLBiH, i to: 1. predstavnik kluba u odijelu (sa kravatom ili ne, uz istaknutu akreditaciju izdatu od N/FSBiH), 2. glavni trener u odijelu ili trenerci kluba, 3. dva pomoćna trenera u trenerci kluba, 4. igrači u sportskoj opremi sa markerima; 5. ljekar kluba, odijelo ili trenerka; 6. fizioterapeut u trenerci kluba;”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *