24/09/2024

Odigrana su četiri susreta sedmog kola Premijer lige BiH, i to susreti u Ugljeviku, Doboju kod Kaknja, Tuzli, i u Mostaru.

 

Zvijezda 09 Brgule – Sarajevo 0:4

Foto: fksarajevo.ba

U okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, nogometaši FK Sarajevo gostovali su u Ugljeviku protiv ekipe Zvijezda 09 a utakmica je na kraju završena rezultatom 4:0 za Sarajevo.

Prvi pogodak na utakmici postigao je Benjamin Tatar u 28. minuti susreta nakon odličnog driblinga i udarca sa vrha kaznenog prostora.

U 38. minuti utakmice bilo je 2:0 za Sarajevo, Šabanović je centrirao sa desne strane a Ahmetović se sjajno snalazi i glavom šalje loptu u mrežu.

U finišu prvog poluvremena Sarajevo je odigralo još jednu sjajnu akciju koju je krunisalo pogotkom, nakon centaršuta Tatara, sa lijeve strane Rahmanović lijepo pogađa za 0:3, i za rezultat prvog dijela susreta.

U nastavku susreta, u 55. minuti utakmice, Sarajevo je povelo sa 4:0 nakon još jednog pogotka Rahmanovića, koji preciznim udarcem sa distance trese mrežu Zvijezde 09, asistent je bio Adukor.

Ovom pobjedom Sarajevo je preuzelo lidersku poziciju na tabeli barem dok se ne odigraju sve utakmice ovog prvenstvenog kola.

https://www.youtube.com/watch?v=7IxLC-6mgUc

 

 

Mladost Doboj-Kakanj – Čelik Zenica 1:1

Foto: Facebook/ FK Mladost Doboj-Kakanj

Na stadionu “MGM Farm Arena” u Doboju kod Kaknja snage su u okviru sedmog kola Premijer lige BiH odmjerili Mladost i zenički Čelik, i naposlijetku podijelili bodove.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez pogodaka, da bi u 65. minuti pogotkom Jurine Čelik došao do vodstva od 1:0, ali domaća Mladost pogotkom Mujagića u 88. minuti susreta poravnava rezultat na 1:1, što se ispostavilo i konačnim rezultatom ove utakmice.

 

 

Sloboda Tuzla – Radnik Bijeljina 2:0

Tuzlanski “Tušanj” bio je poprište zanimljivog susreta sedmog kola Premijer lige BiH između Slobode i Radnika iz Bijeljine, a Tuzlaci su na kraju bili tim koji je upisao tri nova prvenstvena boda.

Nakon prvog poluvremena ove utakmice mreže su mirovale, da bi Sloboda preko  Barabana u 63. minuti prvobitno došla do vodstva od 1:0, a potom u 80. minuti preko Zukića i do 2:0, što se ispostavilo krajnjim ishodom ovog duela.

 

 

Zrinjski Mostar – Tuzla City 1:0

Foto: fktuzlacity.com

Pid “Bijelim brijegom” u Mostaru prvenstvene premijerligaške bodove tražili su aktuelni prvak BiH, Zrinjski, i ekipa Tuzla City, a tri boda naposlijetku su pripala Mostarcima.

Prvo poluvrijeme ovog susreta nije ponudilo pogotke, da bi u nastavku susreta Zrinjski preko Bilbije u 69. minuti došao do vodstva od 1:0, što se kasnije ispostavilo i krajnjim ishodom ovog duela.

https://www.dailymotion.com/video/x6sluzn

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *