24/09/2024

Odigrana su i preostala dva susreta sedmog kola Premijer lige BiH, susreti na stadionu “Grbavica” u Sarajevu, te na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli, i oba su završena neriješenim rezulatatom.

 

Željezničar Sarajevo – Krupa 1:1

U okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, nogometaši Željezničara i Krupe odigrali su na stadionu “Grbavica” zanimljiv nogometni duel, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovu manifestaciju.

Prvu priliku na susretu imali su domaći u šestoj minut, i to nakon kornera i gužve, Zec iz blizine makazicama pokušava, ali Kutić hvata loptu, da bi u narednoj akciji Željezničar došao do vodstva od 1:0 , kada Zec odlično proigrava Krpića, koji iskosa šutira i matira golmana gostiju.

U nastavku prvog poluvremena Željezničar je imao više od igre i stvorio nekoliko prilika za novi pogodak, konkretno, preko Bakrača, koji skače i šutira glavom, ali pogađa prečku, te  u dva navrata preko Blagojevića, međutim rezultat se nije mijenjao.

U 45. minuti odlična kontra gostiju iz Krupe, a u završnici na udarac Dujakovića kasni Koljić, te se na poluvrijeme otišlo sa minimalnim vodstvom domaćih.

U nastavku susreta Željezničar je ponovi bio bolji tim na terenu, ali šanse Čurjurića, Blagojevića i Krpića nisu završile pogotkom.

Nako nekoliko promašaja domaćih, zaprijetli su gosti iz Krupe, i došli do rezultatskog poravnanja na 1:1 u 69. minuti, Milanović je gurno loptu za Koljića, ovaj iskosa šutirao i pogodio mrežu Željezničara.

Mogli su gosti nakon poravnanja i do potpunog preokreta i vodstva u 83. minuti, ali nevjerovatan promašaj Crnova, kada neometan sa deset metara promašuje prazan gol, zapravo, spašava domaće.

U 90. minuti ponovo prijete domaći, Zec šutira snažno iskosa, Kutić odlično brani, da bi u drugoj minuti sudijske nadoknade Zec glavom šutirao i pogađa prečku gola Krupe, što je, ujedno bilo i posljednje uzbuđenje na ovom susretu, koji se završio neriješenim rezultatom i podjelom bodova.

Željezničar se i nakon ovog remija zadržao na liderskoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, koju, istina dijeli sa svojim gradskim rivalom Sarajevom, dok se Krupa nalazi u sredini prvenstvene tabele.

https://www.dailymotion.com/video/x6snb7s

 

 

GOŠK Gabela – Široki Brijeg 0:0

Foto: Facebook/ NK Široki Brijeg

Na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli svoj susret sedmog kola Premijer lige BiH odigrali su GOŠK i Široki Brijeg, i naposlijetku podijeli bodove.

Sam susret ponudio je na momente dopadljivu igru na obje strane, ali je izostalo ono najvažnije, a to su pogotci.

Na kraju su se oba tima morala zodovoljiti sa po jednim bodom, bodom kojim, kud i kamo, zadovoljniji mogu biti domaći nogometaši.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *