30/09/2024

Iako još uvijek nisu poznati parovi četvrtfinala ovosezonskog Kupa BiH, a biće početkom februara za kada je zakazan žrijeb, poznati su zvanični termini odigravanja istih, a to su 27. februar kada su na programu prvi mečevi, i 13. mart kada su na rasporedu uzvrati sa obrnutim domaćinstvima.

Kao što je poznato, plasman u četvrfinale ostvarila su tri premijerligaša, Sarajevo, Široki Brijeg i Zrinjski iz Mostara, četiri prvoligaša, Borac Banja Luka, Sloga Gornje Crnjelovo, TOŠK Tešanj i Zvijezda Gradačac, te jedan drugoligaš, Klis Buturović Polje

Jedini tim koji susret četvrfinala Kupa BiH neće moći igrati na svom stadionu jeste jedini drugoligaš u ovoj rundi takmičenja, Klis iz Buturović Polja, a razlog je što stadion ovog kluba ne ispunjava kriterije za odigravanje mečeva ove runde kup takmičenja.

Shodno tom razlogu, u FK Klis će morati pronaći adekvatan zamjenski stadion, koji mora zadovoljavati minimalno propozicije takmičenja Prve lige FBiH, a kako saznajemo mi sa portala sportskevijesti.com, to će biti Gradski stadion u Konjicu, na kojem svoje mečeve inače igra prvoligaš Igman iz Konjica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *