29/09/2024

U drugom dijelu sezone Prve lige FBiH “Kraljeve sa Mračaja” sa trenerske klupe će predvoditi Salim Duraković koji je na ovu poziciju stigao sa mjesta koordinatora Omladinskog pogona kluba, odnosno, najmlađeg aktuelnog prvoligaša, NK Metalleghe-BSI.

Duraković je prošle godine uspješno okončao edukaciju za sticanje UEFA PRO trenerske diplome, a protekle jeseni je uspješno vodio i juniore Metalleghe BSI Jajce u aktualnoj sezoni Omladinske lige Zapad.

„ U proteklom periodu u kojem sam angažiran u Metalleghe BSI uvidio sam da je klub izuzetno dobro organizovan. Prelazak na mjesto šefa stručnog štaba u seniorskoj selekciji vidim kao veliki izazov ali i priliku. Metalleghe BSI se nezasluženo nalazi na poziciji u donjem dijelu tabele a koja donosi i određen pritisak na svakoj budućoj utakmici. No, uz adekvatna pojačanja i pripreme, te podršku cijelog kluba, smatram da će Metalleghe BSI ispuniti zacrtane ciljeve i naredne sezone biti prvoligaš,“ istakao je Duraković koji je protekle jeseni sa saradnicima napravio pozitivne iskorake u omladinskom pogonu Metalleghe-BSI.

U svojoj trenerskoj karijeri 37-godišnji Duraković radio je u omladinskim selekcijama NK Iskra Bugojno, zatim vodio i prvi tim Bugojanaca, također, i NK Novi Travnik, a jedan period trenerske karijere proveo je i u Crnoj Gori, u FK Ibar Rožaje, kao i u ženskom nogometu u BiH, gdje je sa ŽNK Iskra ostvario značajne uspjehe.

„ Svakako da će se intenzivirati i razgovori sa potencijalnim pojačanjima, a u suradnji sa Sulejmanom Smajićem sportskim direktorom. Za sada je iz Čelika na posudbu dogovoren dolazak  mladog Mahira Mehića,“ naglasio je Duraković.

U narednim danima Duraković će sa saradnicima kompletirati plan priprema za nastavak sezone koje će početi 21.01.2019.godine.

Inače, Salim Duraković je naslijedio Almira Memića koji se nakon isteka ugovora odlučio na trenerski angažman u sarajevskom Željezničaru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *