29/09/2024

U svečanom salonu “Svetozar Vujović” u Sarajevu, održana je konferecija za štampu FK Sarajevo povodom produženja ugovora sa nogometašem i kapitenom ovog kluba Krsteom Velkoskim, koji će prema najnovijem ugovoru za “Divove sa Koševa” nastupati do 2021. godine.

Povodom toga prisutnim medijima obratili su se nogometaš Velkoski i koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo, Emir Hadžić:

“Drago mi je da smo se uspjeli dogovoriti, presretan sam i što počinjemo pripreme u nedjelju. Nadam se da ćemo ostvariti svoje ciljeve”, istakao je Velkoski, pa dodao:

“Ne gledamo šta se dešava u drugim klubovima, znamo da je Zrinjski ostao bez važnih igrača, ali posvećeni smo sebi. Nisam previše razmišljao oko produženja ugovora, sretan sam ovdje, nadam se da će tako i ostati.”

Koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo, Emir Hadžić, podvukao je zadovoljtsvo nastavkom saradnje sa kapitenom prvog tima ovog kluba:

“Cilj je da sačuvamo ekipu. Mogu da kažem da smo uspjeli u tome, brzo smo se dogovorili, iako je Krste imao ponudu iz Južne Koreje. On je naš kapiten i treba nas voditi u ostvarenju ciljeva.”

Potom se Hadžić osvrnuo i na status afričkog nogometaša Joachima Adukora, aktuelnog prvotimca kluba:

“Moram da kažem da smo vodili dugotrajne pregovore sa svim igračima, ali nismo se uspjeli dogovoriti s Adukorom. Sigurno da ćemo dovesti zanjenu za njega u ovom prelaznom roku. Reagovali bismo i ako bi se pojavio još jedan kvalitetan igrač kojeg bismo doveli”, konkretan je bio Hadžić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *