06/10/2024
IMG_20190118_111415

Pored ostalih mečeva, sarajevski SPARS je na domaćem terenu, u okviru šesnaestog kola regionalne košarkaške ABA 2 Lige, ugostio hrvatski Split.

SPARS Sarajevo (BiH) – Split (Hrvatska) 96:58

Sarajevo je bilo domaćin susreta ABA 2 Lige između SPARS-a i hrvatskog Splita, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je dvoranu “Novo Sarajevo” i medijski popratila susret.

Već sami početak susreta ovih rivala nagovijestio je “vodu na mlin” domaćeg tima, s obzirom da je SPARS poslije prvih deset minuta igre imao prednost rezultatom 26:17, odnosno, prednost od devet koševa razlike.

I u drugoj četvrtini ista slika na terenu kao u prvoj dionici, SPARS znatno bolji rival a igrači nekada trostrukog evropskog prvaka i višestrukog prvaka Hrvatske, Splita, bez prave ideje kako da okrenu tok meča u svoju korist, pa se, shodno takvom razvoju situacije, na odmor između dva poluvremena otišlo pri vodstvu domaćih rezultatom 45:35, pri vodstvu od deset koševa prednosti.

Treća četvrtina ovog duela u biti je bila i prijelomna što se tiče konačnog pobjednika, četvrtina u kojoj je SPARS znatno povećao svoje vodstvo i rezultatom 71:49 ušlo se u završnu dionicu meča.

Posljednja, četvrta, četvrtina bila je “de facto” formalnost, SPARS je samo povećavao prednost, a Split se potpuno predao, i tako do konačnih 96:58, odnosno, do pobjede domaćih od 38 koševa razlike, pobjede koja ovaj tim vraća na diobu drugog mjesta na prvenstvenoj tabeli.

Najefikasniji igrač kod domaćeg, pobjedničkog, tima, bio je Nemanja Protić sa 18 koševa, dok je kod poraženog Splita Michael Cobbins ubacio 14 koševa.

 

Tabela nakon šesnaest odigranih kola ABA 2 Lige:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *