06/10/2024
Untitledvelez2

Sinoć je u punoj sali Centra za kulturu u Mostaru održana četvrta Redovna Skupština UG “Mostarski Rođeni”, inače, udruženja prijatelja, navijača i simpatizera FK Velež Mostar.

Sve je započelo himnom Bosne i Hercegovine, a nakon toga i stvarima koje se tiču statuta, te je usaglašen dovoljan broj delegata da bi se skupština mogla i održati.

Dosadašnji predsjednik Mirza Hadžić je podnio ostavku iz privatnih razloga a u toku iznošenja izvještaja dotakao se i nekih svojih ličnih stavova.

Nakon njega za govornicu je izašao i sekretar UG “Mostarski Rođeni”, Erol Begović, koji je prezentovao finansijski izvještaj za proteklu godinu.

Nakon prezentovanja izvještaja krenulo se na glasanje za novog predsjednik UO UG “Mostarski Rođeni” kao i za predsjednika Skupštine.

Novi predsjednik UO UG “Mostarski Rođeni” je Amer Boškailo – Bole dok je novi/stari predsjednik skupštine Nedim Čampara.

Zatim je govor održao i predsjednik FK Velež Mostar, Šemsudin Hasić koji ja naglasio da vjeruje u momke iz udruženja te da će sve uraditi da Velež igra Premijer ligu.

Nakon njega za govornicu je izašao i šef struke Rođenih Ibro Rahimić koji je bio kratak ali i jasan, i istakao da je ove godine cilj Premijer liga, potom već iduće evropska takmičenja, a onda titula prvaka BiH, s naznakom da mu je to životna želja.

Na samom kraju sjednice Skupštine podijeljene su zahvalnice osobama koje su lično pomagale udruženje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *