06/10/2024
Untitledzeljeznicar2

Nogometaši sarajevskog premijerligaša Željezničara su u prvoj pripremnoj utakmici u Međugorju pobijedili tuzlanskog premijerligaša Slobodu sa 2:1, a treneri oba kluba, Zlatan Nalić ispred Slobode i Amar Osim ispred Željezničara iznijeli su svoj osvrt samog meča.

Strateg Tuzlaka, Nalić, smatra da njegov tim nije iskoristio svoje prilike, te da je to ključno u porazu Slobode od Želkjezničara:

Foto: fkzeljeznicar.ba

“Utakmica je ispunila očekivanja, bila je dosta dobra. Prvih 60 minuta imali smo mnogo šansi koje nismo iskoristili i bili smo dosta ozbiljniji, agresivniji i opasniji. Naša stara boljka je realizacija, što se ponovilo i u ovoj utakmici U drugom dijelu utakmice igrali su igrački koji su prvi put zajedno. Igrali smo dobro 40 minuta, a onda smo naišli na kolaps u komunikaciji i primili smo dva nesretna gola.

Otkako sam došao u Slobodu govorim da imamo relativo malo takmičarskih igrača, a to su oni koji mogu da uđu u borbu za bodove. Imamo dosta fudbalera koji znaju da igraju, ali nisu još uvijek spremni za takmičarske utakmice i moramo da pojačamo takmičarski fond kako bi prije svega opstali u ligi, a ukoliko slučajno želimo da napadnemo Evropu, o čemu se klub još nije izjasnio, moramo da kupujemo pojačanja na evropskom nivou.” – istakao je Nalić.

Medijima se nakon meča obratio i šef struke Željezničara, Amar Osim, koji je istakao da je zadovoljan prikazanim na terenu:

Foto: fkzeljeznicar.ba

“Očekivali smo zalaganje i ozbiljnu igru i to smo dobili. Kvalitet nismo ni tražili jer su igrači posljednjih sedam dana konstantno pod ogromnim naporima. Neki na to nisu navikli tako da nismo imali velika očekivanja po pitanju igre, taktike i kombinatorike, ali su svi istrčali onoliko koliko su mogli. Vidjeli smo nekoliko finih nagovještaja akcija, dva fina gola, gol Slobode je bio odličan, naš je bio korektan. Da smo ostvarili drugačiji rezultat, ja bih isto ovo rekao, da su igrači bili ozbiljni i da smo mi pogodili ono zašto smo planirali utakmicu.

Mi znamo da naša ekipa nije bila spremna, pa nam je fokus bio na fizičkoj spremi, 95 posto nam je fokus bio na tome, neke stvari pomalo od igre ubacujemo, ali to je jako malo. Imam sada bolju sliku jer je drugačije gledati igrače na televiziji i drugačije je biti svakodnevno sa ekipom.” – kazao je Osim.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *