22/09/2024

Zbog slijetanja helikopterom na stadion NK Ozren Semizovac predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, na konto pričinjene materijalne štete ovom klubu dodijelio je deset hiljada KM.

Naime, u noći sa 4. na 5. decembar 2018. godine uposlenici Nogometnog kluba Ozren iz Semizovca, člana Kantonalne lige Sarajevo, dobili poziv kojim su obaviješteni da će na njihov stadion “Ešref Pustahija Ešo” sletjeti helikopte.

Razlog ovakve situacije, kako su tada obavješteni u NK Ozren, bila je gusta magla, zbog koje letjelica nije mogla sletjeti nigdje drugo nego na njihov nogometni teren.

U helikopteru, u vlasništvu Helikopterskog servisa RS-a, koji je sletio na fudbalski teren bio je, ispostavilo se, bio je aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Nakon toga, 25. decembra 2018. godine, Milorad Dodik je potpisao Odluku o interventnom korištenju sredstava tekuće rezerve, kojom se Nogometnom klubu Ozren dodjeljuje 10.000 KM na ime pomoći za obnovu i adaptaciju stadiona i svlačionica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *